Malatya’da engelliler sevindirildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN, ENGELLİ AİLELERİ ZİYARET EDEREK BİR SÜRE GÖRÜŞTÜ VE HEDİYE VERDİ.

Genel 15.05.2020 16:51:05 0
Malatya’da engelliler sevindirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2020 16:51

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, engelli aileleri ziyaret ederek bir süre görüştü ve hediye verdi.

Başkan Gürkan’a yapmış olduğu ziyarette Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Şube Müdürleri eşlik etti. Engelliler Haftası dolayısıyla Elma Suyu Okulunda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Öğretmeni ve 3 çocuk babası görme engelli Nurettin Kaplan’ı ve ailesini ziyaret eden Başkan Gürkan, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi. Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak, erişilebilirlik noktasında her türlü tedbirleri alıyoruz. Eksiklerimiz varsa gidermeye çalışıyoruz. İnşallah zaman içerisinde eksiklerin giderilmesi noktasında çalışmalarımız ve gayretlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, Engelli vatandaşlarımız için bir engelli merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Sosyal, sportif ve kültürel anlamda etkinlikler düzenleyerek, zamanın daha verimli ve sağlıklı geçirilmesi için bir çalışma başlattık. Önümüzdeki aylarda çalışmaları tamamlayarak sizlere kazandıracağız. Engelli Haftası olması nedeniyle sevgi dolu bir hayat diliyorum” dedi.

"Engellilere çok değer verdiğinizin farkındayız

Yapılan ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Görme Engelli Nurettin Kaplan, “Böyle anlamlı bir haftada ve günde bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler inanıyoruz ki Malatya sizlerle beraber yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Engeliler alanında ve erişilebilirlik noktasında eksiklikler olmasına rağmen giderileceğini düşünüyorum. Engellilere çok değer verdiğinizin farkındayız. Korona virüs dolayısıyla bütün insanlar içeride kalmak zorunda kaldı ve sınırlandırıldık. Herkesin bizleri çok iyi anladığını düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Nurettin Kaplan 17 yaşında iken kendisine şiir kitabı hediye eden Başkan Gürkan’ın eşi Hafize Hanım ile olan anısını da Başkan Gürkan’a anlattı. Kaplan, Hafize Hanımın Devlet Hastanesinde hemşire olarak görev yaptığı sırada kendi yazmış olduğu Güz Gülleri isimli şiir kitabını kendisine hediye ettiğini söyledi. Başkan Gürkan’da, eşi Hafize Hanımı arayarak görme engelli Nurettin Kaplan ile görüşmelerini sağladı. Başkan Gürkan daha sonra Hidayet mahallesinde oturan ve Ortopedik engelli Seyfettin Bulut’u da ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaret sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı engelli aileler ile hatıra fotoğrafı çektirip, hediye takdiminde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ