Malatya trafiğine nefes aldıracak proje

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın Can Damarlarını Oluşturan Yol Projelerini Bir Bir Hayata Geçirmeye Devam Ediyor. Bu Kapsamda İstasyon Kavşağında Başlayıp-sivas Yoluna Bağlanacak 25 Metre Genişliğinde Yol Projesine İlk Kazma

Genel 30.06.2019 16:07:00 0
Malatya trafiğine nefes aldıracak proje
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2019 16:07

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın can damarlarını oluşturan yol projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstasyon kavşağında başlayıp Sivas yoluna bağlanacak 25 metre genişliğinde yol projesine ilk kazma vuruldu.

Toplam uzunluğu 4.7 kilometre olan bağlantı yolu İstasyon kavşağından başlayıp, Yeni Kapalı Spor Salonu, Şeker Fabrikası, Spor ve Yaşam Merkezi, Maşti’den devam edip, Polis Okulu arkasından Malatya-Sivas Karayoluna bağlanacak. Çevre yolu batı trafiğini rahatlatacak olan yol, etaplar halinde yapılacak. Birinci etap çalışmaları kapsamında 1 kilometrelik hat yapılacak. 25 metre genişliğinde açılacak yol, eski SSK kavşağı, 2. Ordu Lojman kavşağı, Maşti kavşağı, Bostanbaşı kavşağı ve Polis Okulu kavşağındaki yoğunluğu da azaltacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunup, projeyle ilgili bilgiler verdi. Geziye bazı meclis üyeleri ve daire başkanları da eşlik etti. Kent içi ulaşımın daha sağlıklı yapılması için projelendirilen yolları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Gürkan, Malatya’nın gelecekte daha sağlıklı büyümesi için en vazgeçilmez unsurların yollar olduğunu söyledi.

4.7 kilometrelik yeni bağlantı yolunun çevre yolu batı yakasını rahatlatacağına dikkat çeken Gürkan, “Yeni Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi, Yeni Kapalı Spor Salonu ve Antrenman Tesisleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü şehrimizin batı yakasına yapıldı. Bu oluşumla birlikte bölgede araç sürkilasyonu arttı. Çevre yolu batı trafiği de arttı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yoğunluğu azaltmak için projelendirdiğimiz yolu Malatya’mıza kazandırıyoruz. 25 metre genişliğinde açacağımız yolu etaplar halinde yapacağız. Şuan 1 kilometrelik bölümde çalışıyoruz. İstasyon kavşağından başlayan hat Malatya-Sivas karayoluna bağlanacak. Şuana kadar yolumuza 600 bin Türk Lirası harcadık. Bittiğinde Malatya trafiği nefes alacak. Malatya’yı istikbale hazırlamaya devam ediyoruz. Çalışmaların hayata geçmesinde emeği olan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ