Malatya Muhasebeciler Odası genel kurulu başladı

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı. ‘Güven ve Mesleki Birleşim’ Nuh Poyraz ile ‘Meslekte Çözüm ve Yenilik Grubu’ adına Sevinç Keleş’in yarıştığı 23...

Genel 18.05.2019 13:35:00 0
Malatya Muhasebeciler Odası genel kurulu başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2019 13:35

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.

‘Güven ve Mesleki Birleşim’ Nuh Poyraz ile ‘Meslekte Çözüm ve Yenilik Grubu’ adına Sevinç Keleş’in yarıştığı 23. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının ilk günü bir otelde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan başkan adaylarından Nuh Poyraz, genel kurulların bugüne kadar mesleki projelerin tartışıldığı alanlar olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi genel kurullar geride bırakılan dönemin değerlendirildiği gelecek dönemim planlandığı çalışmalardır. Bu nedenle tüm arkadaşlarımızın bu çalışmalara aktif olarak katılmaları en büyük arzumuzdur ”dedi.

Teknolojik gelişmelerden dolayı muhasebeci mesleğinin çok daha önemli hale geldiğini belirten Boyraz, "Bugün teknolojik gelişmeler muhasebe mesleğini çok daha önemli kılmıştır. Vergi için değil, bilgi için muhasebe anlayışı kamunun olduğu kadar özel sektöründe vazgeçilmezi olmuştur. Sizlerin bildiği gibi vergi teknolojilerindeki gelişim ve dijital muhasebe dönüşümünün başladığı bu dönemde meslek camiası olarak yeni bir yol haritası oluşturmamız zorunluluk olmuştur. Bunun için gelecekte mali müşavirliğin aynı zamanda mali mühendislik olacağı ve bunun uygulayıcısı olan bizlerin mesleki dayanışmamızı ve örgütsel gücümüzü ön plana çıkartmamız hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan ’Meslekte Çözüm ve Yenilik Grubu’ adayı Sevinç Keleş ise, başkanlığa aday olma sebeplerini açıklayarak, “Adaylığımı ilan ettikten sonra seçime kadarki kısa sürede, ’Meslekte Çözüm ve Yenilik Grubu’ndaki yol arkadaşlarımla birlikte, çok hızlı bir şekilde organize olarak, oda üyesi hemen hemen tüm meslektaşlarımıza ulaşmayı, onlara kendimizi tanıtmayı, anlatmayı başardık. Kısa süre içinde odamız üyesi meslektaşlarımızın büyük bir kısmını bürolarında ziyaret ettik, onları dinledik. Dertlerini, sıkıntılarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştılar. Gördük ki, meslektaşlarımız çok muzdarip. Gördük ki, mevcut yönetimle ilgili çok ciddi bir rahatsızlık, memnuniyetsizlik var. Bir kez daha kani olduk ki, değişimin, statükoyu değiştirmek için bir şeyler yapmanın vakti gelmiş. Ziyaretlerimizde meslektaşlarımızdan yakın ilgi gördük. Bu ilgi ve destek, umudumu ve mesleğime olan inancımı tazeledi,artırdı. Geçen hafta da meslektaşlarımızla tanışma,danışma amacıyla organize ettiğimiz bir iftar programında, birçok meslektaşımızla bir araya geldik, Ramazan ayının bereketini paylaştık” dedi.

Ülkenin zor bir süreçte geçtiğini belirten Keleş, ”Memleketimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Piyasalarda ciddi bir durgunluk hatta daralma var. Çiftçinin, esnafın, tüccarın, sanayicinin işi, her geçen gün daha da zorlaşıyor. Üretme arzusu, iş yapma, bir değer katma, alış, veriş ticaret günden güne azalıyor. Ve tüm bunlar bizi, mesleğimizi doğrudan etkiliyor” diye konuştu.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 23. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının ikinci günü Pazar günü 09.00 -17.00 saatleri arasında yapılacak. Toplantıda SMMMO’nun yeni döneminde görev yapacak Yönetim, Denetim, Disiplin ve Üst Birlik temsilcilerinin de seçimi yapılacak.

Yapılan genel kurula Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ