Lüks ve ultra lüks otomobil satışlarında lider belli oldu

Türkiye otomotiv pazarında BMW, hem lüks (E) hem de ultra lüks (F ) segmentinde en çok tercih edilen marka oldu.

Genel 13.01.2020 11:36:26 0
Lüks ve ultra lüks otomobil satışlarında lider belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2020 11:36

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de geçen yıl lüks ve ultra lüks segmenti toplamında en fazla satış yapan marka 2 bin 836 ile BMW oldu.

AA muhabirinin Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl binek ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar 2018'e göre yüzde 22,85 geriledi. Tamamına yakını 2000 cc'nin üstünde olan lüks ve ultra lüks araç satışları da bu azalışa paralel olarak 2019'da bir önceki yıla kıyasla azalış gösterdi.

E segmentinde satışlar 2018'e kıyasla yüzde 32,9'luk azalışla 8 bin 852, F segmentinde ise yüzde 1,4'lük azalışla 2 bin 946 adet seviyesinde gerçekleşti. 2019'da E ve F segmentlerinde toplam 11 bin 798 adet araç satıldı.

2018'de satışlar lüks araçlarda 13 bin 185, ultra lüks araçlarda ise 2 bin 989 olarak kayıtlara geçmişti. E ve F segmentleri satışı toplamı ise 16 bin 174 olmuştu.

BMW 5 serisi, Mercedes-Benz E ve Audi A6 en çok satan modeller

Lüks araç segmentinde geçen yıl en fazla satılan model 1930 ile BMW'nin 5 serisi olarak kayıtlara geçti. Bu modeli, 1878 adetle Mercedes-Benz E serisi ve 1240 ile de Audi A6 takip etti.

Ultra lüks segmentinde ise Land Rover'ın Range Rover Sport modeli 328 adet satışla lider olurken, BMW X5 255 adetle ikinci ve Land Rover'ın Range Rover modeli de 173 adetle üçüncü sırada yer aldı. Bu dönemde Audi'nin Q7 modeli 163 ve Mercedes-Benz S serisi de 141 adet satıldı.

Söz konusu segmentte bazı markaların modelleri hiç satılmadı. Bentley'in Flying Spur, BMW'nin M ve X7, Ferrari'nin GTC4 Lusso, Lamborghini'nin Aventador ve Huracan, Lexuas'un LC, Mercedes-Benz'in Mercedes-AMG GT ve Porsche'nin 911 modelinden sadece birer tane alıcı buldu.

20 Ferrari satıldı

Türkiye'ye sunduğu araçların tamamı F segmenti ultra lüks araçlardan oluşan Aston Martin, geçen yıl 18 otomobil sattı. Bunların 5'i DB11, 4'ü Vantage, 4'ü Rapide S, 3'ü DBS ve 2'si Vanquish modelleri oldu. Geçen yıl Bentley 9, Ferrari 20, Lamborghini 9 ve Maserati 45 araç sattı.

Otomobil satışlarına E ve F segmenti toplamı açısından bakıldığında, geçen yıl en fazla satış yapan marka 2 bin 836 ile BMW oldu. BMW'yi, 2 bin 800 ile Mercedes-Benz, 2 bin 13 ile Volvo, 1760 ile Audi ve 1371 ile Land Rover takip etti.

Söz konusu dönemde E ve F segmenti toplamında Porsche 361, Jaguar 233, Jeep 95, Toyota 84, Volkswagen 48, Ford 10, Lexus 62 ve Alfa Romeo da 19 araç satışı gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ