Lastiklerden yaptıkları sahada voleybol oynayan çocuklar yeni tesislerine kavuştu

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle, kendi imkanlarıyla araç lastiklerinden yaptıkları sahada voleybol oynayan Siirt'teki çocukların kaldığı mahalleye yapılan tesis tamamlandı.

Genel 18.12.2020 20:47:48 0
Lastiklerden yaptıkları sahada voleybol oynayan çocuklar yeni tesislerine kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2020 20:47

SİİRT (AA) - Anadolu Ajansının (AA), temin ettikleri atıl araç lastikleriyle Siirt'in Afetevler Mahallesi'nde, evlerinin yakınındaki boş arazide oluşturdukları voleybol sahasında maç yapan çocukları haber yapmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından tesis müjdesi verdi ve Siirt Belediyesinin de desteğiyle çocuklar için tesis yapıldı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, mahalleyi ziyaret ederek tesiste incelemede bulundu, "Afetevler Mahalle Takımı" adını verdiği çocuklarla sahada ilk voleybol maçını yaptı.

Vali Hacıbektaşoğlu, burada yaptığı açıklamada, 13 yaşındaki Nursen Oysal ve arkadaşlarını tebrik etti.

Hacıbektaşoğlu, "Burada kendilerine bir voleybol sahası yaptılar. Burada araba lastiklerinden güzelce çevirdiler, altına da bir güzel kartondan döşediler. File yaptılar, direk diktiler, top buldular, forma buldular ve bir takım kurdular. Ben Nursen ve arkadaşlarını minik voleybolcuları tebrik ediyorum." diye konuştu.

"Bu parka 'Lastik Park' adını verdik"

Söz konusu sahanın olduğu bölgede bir tesis yaptıklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, burayı mahalledeki çocuklara hediye ettiklerini dile getirdi.

Tesiste sporcuların yetişeceğini aktaran Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"Şu an burada çok güzel sporcular yetişecek. Zaten takımı kurmuşlar, Afetevleri Mahalle Takımı. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklarımıza güveniyoruz. Türkiye bu, çocuklarımız bu. Bizim böyle çocuklarımız olduğu için geleceğe güvenle bakıyoruz. Tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Onları sporla buluşturmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu parka 'Lastik Park' adını verdik. Araç lastiklerinden çocuklarımızın yaptığı bir park, onların fikrine, emeğine hürmeten bu parkın ismine de 'lastik' adını verdik. Hatta yapımında araç lastikleri dekoratif olarak konulmuştur. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz."

Çocuklar yeni sahada voleybol oynamanın keyfini yaşadı

Takım kaptanı Nursen Oysal, yaptıkları voleybol sahasının ardından kendilerine voleybolun yanı sıra futbol ve basketbol oynayabilecekleri tesis yapıldığını söyledi.

"Biz burada lastiklerle voleybol sahası yaptık, büyüklerimiz de buraya güzel bir saha yaptı. Bunun için çok mutluyum. Burada ayrıca voleybol basketbol ve futbol oynayabileceğiz. Kartonla kapladığımız sahayı yanlardan direk ve iple bağlamıştık. Bu nedenle Valimiz bu sahanın ismini 'Lastik Park' koydu. Bize değer verdikleri için onlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanan Oysal, yeni sahada voleybol oynamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Kenan Sercan (10) da yapılan haberin ardından kendilerine destek verildiğini belirterek, "Valimiz buraya gelerek bizimle voleybol oynadı. Çok mutlu olduk. Kendilerine çok teşekkür ederiz." dedi.

Fırat Oysal (12) ise kendi imkanlarıyla yaptıkları sahanın haberlere çıkmasıyla mahallelerine tesis kazandırıldığını ve bundan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ