Kursiyerler tarafından yapılan kovanlar arıcılara dağıtıldı

‘organik Arıcılığı Geliştirme Ve Yaygınlaştırma Projesi’ Kapsamında Elazığ’ın Karakoçan İlçesindeki Arıcılara 200 Adet Arı Kovanı Dağıtıldı.

Genel 2.07.2019 14:43:00 0
Kursiyerler tarafından yapılan kovanlar arıcılara dağıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2019 14:43

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından yapılan 200 adet kovan arıcılara dağıtıldı.

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan usta öğretici ve kursiyerler tarafından yaklaşık 5 aylık süre içerisinde 200 adet organik kovan üretildi. Üretilen kovanlar, ‘Organik Arıcılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Karakoçan ilçesinde üretim yapacak 20 aracıya dağıtıldı.

Organik Arıcılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında kovan dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, “İlimiz, Sivrice, Maden, Karakoçan ve Keban ilçelerimiz başta olmak üzere sahip olduğu bitki florası, zenginliği, coğrafi yapısı ve iklimi ile tam bir arıcılık üretim merkezi durumundadır. Bizler de sahip olduğumuz bu potansiyeli daha da geliştirmek, arıcılığımızı bir adım öne götürmek, bal üretimimizi arttırmak için değişik projeler uyguluyoruz. 2016 yılında Maden ilçesinde hayata geçirdiğimiz proje ile ilçede 600 adet kovanı dağıttık. Sonrasında Sivrice ilçesinde yine 600 adet kovan dağıttık. Keban ve Karakoçan ilçelerinde daha önce yine aynı proje kapsamında 200’er adet kovan dağıtmıştık. Bugün Karakoçan ilçemizdeki arıcılarımıza 200 kovanın daha dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

Kendileri için önemli bir gün olduğunu dile getiren El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, “Emek sarf ettik ve ürünlerimiz ortaya çıktı. Bu ürünler ile eminim ki çok güzel yetiştiricilikler olacaktır. Bal üretimi gerçekleşecek. Tarım ve Orman Bakanlığının belirlediği şartnameye uygun şekilde kovanlar ürettik. Bu üretimi 5 ay gibi bir süre zarfı içerisinde gerçekleştirdik. Usta öğreticiler ve kursiyerlerimiz ciddi bir emek sarf ederek, güzel bir çalışma sergilediler” şeklinde konuştu.

Karakoçan ilçesindeki 20 üreticiye 200 adet organik kovan dağıtıldığını aktaran Elazığ Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay ise, “Özellikle ilimizde 120 bini aşkın bir kovan arı varlığı mevcut. Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyona ulaşan kovan varlığı ile Türkiye arıcılıkta dünya 2’inci olarak yer alıyor. Bal üretimi konusunda da aynı konumdadır. İstatistiklere göre Türkiye bal ihracatı konusunda 14’üncü sırada yer alıyor” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ