Küçük Vaner’in feryadı yürek burktu

Van’ın Edremit ilçesindeki TOKİ’lerde yaşayan 7 nüfuslu Gök ailesi, kalpten çıkan tek damarla yaşam mücadelesi veren 13 yaşındaki Vaner isimli çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor.

Genel 1.01.2019 09:22:45 0
Küçük Vaner’in feryadı yürek burktu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.01.2019 09:22

Van’ın Edremit ilçesindeki TOKİ’lerde yaşayan 7 nüfuslu Gök ailesi, kalpten çıkan tek damarla yaşam mücadelesi veren 13 yaşındaki Vaner isimli çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor.

Edremit ilçesine bağlı Esenkent Mahallesi’nde (Kiracılar TOKİ) yaşayan İlyas ve Nahide Gök’ün oğlu olan Vaner Gök, doğuştan Trunkus Arteriyozus (kalpten tek bir büyük damarın çıkması) rahatsızlığı nedeniyle şu an ilaçlara bağlı şekilde yaşamını sürdürüyor. Rahatsızlığı nedeniyle ‘Eisenmenger sendromu’ gelişen Vaner’in hayatta kalması için de kalp ve akciğer nakli olmasının gerektiği belirtiliyor.

Milyonda bir görülen rahatsızlığından dolayı nakil için Ankara’ya sevk edilen Vaner, maddi imkansızlıktan dolayı tedavi olamıyor. Gözyaşları içinde çaresizce yardım bekleyen Vaner’in durumu ise yürek burkuyor.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan anne Nahide Gök, çocuğunun hayatta kalması için kalp ve akciğer nakli olması gerektiğini belirtti. Çocuklarının nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olduğunu ifade eden Gök, “Çocuğum çok rahatsızdır. İyileşmesi için kalp ve akciğer nakli gerekiyor. Nakil için bizi Ankara’ya sevk etti. Tabii maddi durumumuzun yetersizliğinden dolayı elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

"Anne kalbim çok ağrıyor”

Şu ana kadar tedavisi için götürdükleri doktorlardan olumsuz yanıtlar aldıklarını dile getiren anne Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara’da yapılacak nakille çocuğumuzun sağlığına kavuşabileceğini söylediler. Bu yüzden yetkililerden yardım bekliyoruz. Yeter ki oğlum iyileşsin, başka da bir şey istemiyorum. Vaner sabahlara kadar uyumuyor. ‘Anne kalbim çok ağrıyor, çarpıntı yapıyor’ diyor, ama elimden bir şey gelmiyor.”

Çocukluğundan bu yana kalp rahatsızlığının olduğunu dile getiren Vaner Gök ise kar yağışından sonra kartopu oynamak istediğini, ama rahatsızlığından dolayı koşup oynayamadığını söyledi. Çocuklar dışarıda oynarken üzüldüğünü ifade eden Gök, gözyaşları içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan yardım istedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ