Kovid-19'u yenen 70 yaşındaki Seher Güneş: Hayatım gözümün önünden film gibi geçiyordu

Sivas'ın Hafik ilçesinde yakalandığı Kovid-19'u yenen 70 yaşındaki Seher Güneş, başta engelli kızı olmak üzere, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Genel 14.09.2020 14:14:18 0
Kovid-19
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.09.2020 14:14

SİVAS (AA) - Sivas'ta yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen 70 yaşındaki kadın, sağlığına ve ailesine kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

Hafik ilçesine bağlı Pusat köyünde yaşayan Seher Güneş, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle pandemi hastanesi olarak belirlenen Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezi'ne başvurdu. Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine hastanede tedavi altına alınan Güneş, 5 günün sonunda sağlığına kavuştu.

Sağlık ekiplerinin refakatinde köyüne dönen Güneş, karantina sürecini çok sevdiği köyünde, ailesinin yanında geçiriyor.

Köydeki evinin kapısının önüne ise "Komşular virüs yüzünden ziyarete kapalıyız. İyi günleri bekleyin, teşekkür ederiz." şeklinde yazı asan Güneş, vatandaşları, tedbirlere harfiyen uymaları konusunda uyardı.

Tedavi sürecini AA muhabirine anlatan Güneş, hastalığının ilk 3 günü iştahsızlık yaşadığını söyledi.

Öksürük şikayetinin artmasıyla ambulansla hastaneye götürüldüğünü, öksürürken tüm iç organlarının dışarı çıkacakmış gibi hissettiğini belirten Güneş, "Öksürük beni hiç rahat bırakmadı. Her tarafım ağrı içerisindeydi. Allah'a 'şifa' diye yalvardım. Her şey Allah'tan geliyor, beni engelli yavruma bağışlaması için yalvardım. Çocuklarım, eşim gözümün önüne geliyordu, hep onları hayal ediyordum. Allah'ım şifa verdi ve iyi oldum. Her saniye, gece gündüz hayatım gözümün önünden film gibi geçiyordu." diye konuştu.

"Suyunuzu için, ekmeğinizi yiyin evde kalın"

Vatandaşlara evde kalmaları, kurallara uymaları ve maske takmaları çağrısında bulunan Güneş, şöyle devam etti:

"Suyunuzu için, ekmeğinizi yiyin evde kalın. Çok gezmesinler, kimseye bulaşmasın. Bunu milletimizden rica ediyorum. Ben böyle olduğunu bilsem kapıya dahi çıkmazdım. Sakın maskesiz gezmesinler, bir de olur olmaz dışarı çıkmasınlar. Bakanımızın sözlerini dinlesinler ve kurallara daha çok uyalım. İnşallah hep birlikte bu hastalığı yeneriz."

Hastalığın kendisine, köye il dışından gelen kişilerden bulaşmış olabileceğini dile getiren Güneş, tedavi sürecinde kendisine destek olanlara da teşekkür ederek "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin, sağlıkçılarımızdan Allah razı olsun." dedi.

İyileşince ilk isteği pastırma oldu

İyileşir iyileşmez sağlıkçılardan pastırma istediğini anlatan Güneş, "Hemşireden pastırma istedim. Odamın kapısı çaldı ve genç bir çocuk pastırmamı getirdi. Israrla parasını vermeme rağmen almadılar. Allah onlardan bin kere razı olsun, Sivas'ı bana bağışlasalardı o kadar hoşuma gitmezdi. Sanki o beni cana getirdi." ifadelerini kullandı.

Halife Yalçınkaya

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ