Koruculardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Genel 5.04.2017 17:20:00 0
Koruculardan Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.04.2017 17:20
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanacak olmasının büyük bir adım olduğunu söyledi.
Ziya Sözen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında güvenlik korucularına sigorta primi müjdesini değerlendirdi. İl Jandarma Komutanlığı önünde güvenlik korucularıyla birlikte basın açıklaması yapan Ziya Sözen, koruculuk sisteminin 35 yıldır olduğunu ve korucuların 35 yıldır sigortadan yoksun görev yaptığını belirtti. Bunun korucular için büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Sözen, “Sosyal güvenceden yoksun çalıştırılmamız bizi özlük haklarımızdan mahrum bırakmıştı. Emekli olan korucularımızın vefatı halinde maaşları, çocukları ve ailelerine geçmiyordu. Korucularımız özel hastaneler başta olmak üzere sağlık yönünden de bir takım sıkıntılar çekiyordu. Biz yıllarca, konfederasyon, federasyon ve dernekler olarak sürekli bunu gündeme getirdik. Allah’a şükürler olsun ki, bugün biz korucu camiasının da göz bebeği durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımız biraz önce muhtarlar toplantısında bu müjdeyi bize vermiştir. Korucularımız, bugün itibariyle sosyal güvence, yani bizim tabirimizle sigortalı kapsamına alınmışlardır. Bundan sonra her bir korucumuz için aylık 578 TL prim borcu İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecektir. Bu hak sadece güvenlik korucularına değil, aynı zamanda köy muhtarlarımıza da bu prim ödeme şansı getirilmiştir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve son 6 aydır biz korucu camiası için çok büyük özveriyle çalışıp özlük haklarımızda iyileştirme yapan Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"Şer güçlerine cevap verildi"
Şer güçlerinin geçmişte korucularla ilgili asılsız ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Sözen, şöyle konuştu:
"Bu özlük hakları bizim için bir diğer açıdan da anlam ifade etmektedir. Yıllarca terör örgütü propagandasını yapan, işte ve dışta bir takım siyasi çevreler, bir takım medya kuruluşları, ’devlet korucuları sigortasız çalıştırıyor, korucuları yarın öbür gün kullanacak ve kapı dışına itecektir’ gibi bizim hiçbir zaman inanmadığımız, asılsız ithamlarda bulunuyorlardı. Böylece bugün Sayın Cumhurbaşkanımız bu tarihi kanunu açıklayarak bir anlamda bu şer güçlerine de cevap vermiştir. Korucu camiası, kurumsal kimlik kazanma yolunda süratli adımlarla ilerliyor, geçen günlerde, korucuların köy korucusu sıfatı değişerek güvenlik korucusu olmuştur."

"Teröristlerin korulu rüyası olacağız"
Korucuların, teröristlerin korkulu rüyası olacağını vurgulayan Sözen, "Operasyon tazminatlarında artış yaşanmıştır. Korucularımız artık, tıpkı asker, polis gibi kurumsal kimlik kazanıp tek tip kıyafetler ve daha modern silahlarla teçhizatla terör ve teröristlerin bundan sonra çok büyük korkulu rüyası olacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz bize karşı olan görevini yerine getirmiştir. Biz korucu camiasına düşen görev, bundan sonra şimdiye kadar olduğu gibi gece-gündüz, kar-kış, yağmur-çamur demeden kanunlar ve yasalar çerçevesinde terörle ve teröristle daha aktif bir şekilde mücadele edip askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bu yeni silahlar, yeni kıyafetler ve yeni özlük haklarıyla korucular, PKK terör örgütünün korkulu rüyası olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Kürt, Kürt’ü öldürmez"
Terör örgütü PKK’nın, ABD ve Ermenistan’ın maşası olduğunu dile getiren Sözen, "Şimdiye kadar olduğu gibi, zaten korucularımız askerle, polisle birlikte bütün görevleri yapıyordular, şimdi de yapmaya devam ediyorlar. Dün Bingöl Genç ilçesi Güzeldere mevkiinde korucularımız PKK terör örgütüyle yaşadıkları sıcak çatışma sonucu, güvenlik korucumuz Mansur Salcan şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 5 korucumuz da yaralanmıştı. Biz kendilerini ziyaret ettik ve çok şükür hepsi taburcu oldu. Korucuya kurşun sıkma gafletinde bulunan PKK terör örgütü ve yandaşlarını bir kez daha şiddet ve nefretle lanetliyorum. Bu korucumuz Zaza’ydı, yani Kürt kökenli bir korucumuz. Bunun tek suçu; vatanını, bayrağını, namusunu ve vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktı. Sözde Kürt halkının hakkını, hukukunu savunduğunu iddia edenler, bu Zaza kökenli korucumuza kurşun sıkma gafletinde bulunmuşlardır. PKK terör örgütü ve onların arkasındaki siyasi uzantıları da asla biz korucuların temsilcileri olmamışlardır, bundan sonra da olamayacaklardır. Çünkü Kürt, Kürt’ü öldürmez, Kürt, Zaza’yı öldürmez. Bunlar ABD’nin, Ermenistan’ın ellerini yakmamak için kullandıkları maşalardır, piyonlardır. Bunlar asla bizim temsilcimiz değildir" şeklinde konuştu.
5 Nisan’ı ’Korucular Günü’ olarak ilan edeceklerini de belirten Sözen, "Sayın Cumhurbaşkanımızın korucuların özlük haklarıyla ilgili 5 Nisan’da açıklama yapmasından ötürü, biz her yıl 5 Nisan’ı korucuların bayramı, korucular günü olarak kutlayacağız" dedi.
Sözen, Türkiye’de 55 bin aktif ve 38 bin civarında da emekli güvenlik korucusu olduğunu da sözlerine ekledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ