'Koronavirüsün AB ekonomisindeki etkisini değerlendirmek için çok erken'

AB Komisyonu'nun Ekonomik İşlerden Sorumlu Üyesi Gentiloni, koronavirüs salgınının AB ekonomisi üzerindeki etkisine ilişkin, 'Bir değerlendirme ve ciddi bir tahmin henüz mümkün değil.' dedi.

Genel 26.02.2020 16:43:46 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2020 16:43

BERLİN/BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Ekonomik İşlerden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının AB ekonomisi üzerindeki etkisini değerlendirmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Gentiloni, Brüksel'de düzenlendiği basın toplantısında, AB'nin mali kurallarının, gerekli hallerde acil durumlar için daha fazla harcama yapılmasına izin verdiğini belirtti.

Koronavirüs salgınının yol açtığı aşağı yönlü risklerin kısmi olarak gerçekleştiğine işaret eden Gentiloni, "Bir değerlendirme ve ciddi bir tahmin henüz mümkün değil." dedi.

Gentiloni, gerekli hallerde, AB içindeki acil durumların en kötü ekonomik etkilerine karşı koymak için daha fazla harcamanın AB mali yapısında mümkün olduğunu, AB üyesi ülkelerin bunu kullanma koşullarının önümüzdeki aylarda değerlendirileceğini bildirdi.

Komisyonun "Avrupa Sömestri Kış Paketi" başlıklı raporu açıklandı

Öte yandan, AB Komisyonu, üye ülkelerin ekonomi ve sosyal politikalardaki ilerlemelerinin değerlendirildiği ve tavsiyeler içeren "Avrupa Sömestri Kış Paketi" başlıklı raporunu yayımladı.

Raporda, AB ülkeleri arasında ekonomik sorunların önemli ölçüde değişiklik gösterdiği, bu ülkelerin borç ve sürdürülebilirlik zorlukları açısından çok farklı pozisyonlara sahip olmaya devam ettiği aktarıldı.

AB'deki kamu bütçe açığının son yıllardaki düşüş eğiliminin tersine, ortalama olarak tekrar yükselmeye başladığına işaret edilen raporda, mevcut yüksek kamu borcu seviyelerinin bazı üye ülkelerde bir kırılganlık kaynağı olduğu vurgulandı.

Aralarında Yunanistan, İtalya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) bulunduğu 3 AB ülkesinde aşırı makroekonomik dengesizlikler yaşandığına dikkati çekilen raporda, Almanya, İrlanda, İspanya, Hollanda, Fransa, Hırvatistan, Portekiz, Romanya ve İsveç'te ise hala dengesizliklerin yaşandığı vurgulandı.

Raporda, Yunanistan'ın; zayıf bankacılık sektörü, yüksek işsizlik, büyük kamu borcu ve olumsuz net uluslararası yatırım pozisyonu nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya olduğuna işaret edilerek, biriken dengesizliklerin gelecek yıllarda daha fazla reform çabaları gerektireceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ