Koca yürekli öğrenciler “Çocuk Evleri” sitesinin duvarlarını rengarenk boyadı

Muş’ta Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinde Eğitim Gören Öğrenciler, Muş Aile Çalişma Ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Bağlı Çocuk Evleri Sitesinin 63 Metre Uzunluğundaki İhata Duvarına Sosyal İçerikli Figürler İşley

Genel 28.10.2019 12:37:03 0
Koca yürekli öğrenciler “Çocuk Evleri” sitesinin duvarlarını rengarenk boyadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.10.2019 12:37

Muş’taki Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gören öğrenciler, Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesinin 63 metre uzunluğundaki ihata duvarına sosyal içerikli figürler işleyerek onların hayal dünyasını yansıttılar.

Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesinin ihata duvarı, 50 öğrenci tarafından sosyal resimler içeren Tarihi Murat Köprüsü, aile, yaşam, doğa, tarih, kültür ve Türk bayrağına selam duran çocuğun resminin de yer aldığı birçok eserle süslendi. Çocuk evleri sitesinde kalan çocukların boş duvara bakmaması için gece-gündüz çalışan öğrenciler, hem gönülleri fethetti hem de çocukların mutluluklarına ortak oldu.

Yapılan çalışmayı yerinde inceleyen ve çocuklara teşekkür eden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, çocuk evleri sitesinin bitişiğinde bulunan polis noktası ihata duvarına değerler eğitimi ve çocukların dünyasını yansıtan, kentin tarihi bölgelerini yansıtan figürlerin çizilmesi amacıyla Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinin büyük katkısıyla başlatılan çalışmanın 4 gün süreceğini ifade etti. 50 öğrencinin duvarda boya çalışması yaptığını kaydeden Aksoy, “Burada hem çocuk dünyası yansıtılacak hem önemli mesajlar içerecek hem de ilimizin tarihi Murat Köprüsü’nden tutun lalesine kadar birçok figürü içerecektir. Bir çocuğun dünyasını yansıtmak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kendi çalışma alanları içerisinde bulunan çocuklara özgü yaşam tarzını ve çocukları daha çok ekranla değil sanatla, akranla buluşturma amacı güden bu çalışmamızda amaç; çocuklarımızın psikososyal dünyasına inmek ve onların haklarını içeren birçok figürü duvarlarımıza yansıtarak çevremizi, bulunduğumuz çocuk evleri sitemizi daha da güzelleştirmektir. Burada çocuklarımız bir mesajda vermiş oldu. Burada Barış Pınarı Harekatı’na selam babında Türk bayrağımız ve bayrağa selam duran çocuğumuz var ve bu da çok anlamlı oldu. Çocuklarımızın ne kadar büyük bir milli, manevi değerler içerisinde yetiştiğini gösteriyor. Demek ki; geleceğimiz teminat altına alınıyor, hem sanatla buluşuyor hem tarihini önemsiyor hem de haklarını yansıtıyor. Bu anlamda amacımıza ulaşmış oluyoruz. Duvarımız 63 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğinde olup toplamda 196 metrekareyi içermektedir” dedi.

Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Seher Çelik de, “Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinden geliyoruz. Amacımız; çocukların bomboş bir duvara bakmamasını sağlamak, hayallerini daha güçlendirmek ve yeni nesillere daha iyi örnek olabilmek. Burada sosyal içerikli resimler yapıyoruz; çocukları anlatan, bizi anlatan yeni nesillere örnek olabilecek resimler yapıyoruz” diye konuştu.

Resim çalışmasını tamamlayan öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe de selam gönderdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ