Kaynakların doğru kullanılması için işbirliği

Genel 9.11.2017 11:43:49 0
Kaynakların doğru kullanılması için işbirliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.11.2017 11:43
DAP İdaresi, bölgede etkili ve doğru kamu yatırımlarını hayata geçirmek ve ‘Beşeri ve Sosyal Sermayede Ortak Politika’ belirlemek amacıyla Kalkınma Ajanslarıyla yeniden bir araya geldi.
Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ajanslarının katılımıyla 6-8 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşen ‘İşbirliği ve Koordinasyon Çalıştayı’nın ardından, çalıştayda oluşturulan ‘Beşeri ve Sosyal Sermaye Grubu’ önceki gün bir değerlendirme ve istişare toplantısı yaptı.
DAP İdaresi’nde gerçekleşen toplantıya, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Uzmanı Mehmet Emin Özsan, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)’dan temsilciler ile DAP İdaresi Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök ve kurumun sosyal projelerden sorumlu personelleri katıldı.
7 Kasım tarihinde başlayan ve 2 gün süren toplantıda, Kalkınma Ajanslarının temsilcileriyle; DAP İdaresi ve Kalkınma Ajansları tarafından halen uygulanan ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan sosyal projelerle ilgili ortak politika belirleme noktasında fikir teatisinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, Kalkınma Ajanslarının Sosyal Program Odaklı Mali Destek Programları için ortak çerçevenin belirlenmesi konusu da masaya yatırılarak görüşüldü.
DAP İdaresi tarafından hayata geçirilen sosyal projeleri yerinde ve önemli bulan ajans temsilcileri, Kalkınma İdaresi ile Kalkınma Ajanslarının desteklerinde mükerrerlikleri ortadan kaldıracak bu işbirliğinin devam etmesi dileğinde bulundular.
Toplantı sonrası, Kalkınma Ajanslarının temsilcileriyle birlikte DAP İdaresi tarafından desteklenen Erzurum’daki örnek sosyal proje alanları gezildi. Önce Palandöken İlçesinde yapımı tamamlanan Selimiye Semt Kütüphanesini, ardından Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsünde yer alan Mucitbank proje alanını gezen heyet, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ