Kayme Sarayı’nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepkiler büyüyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyündeki Kayme Sarayı’nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepkiler büyüyor.

Genel 18.12.2020 09:42:09 0
Kayme Sarayı’nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepkiler büyüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2020 09:42

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyündeki Kayme Sarayı’nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepkiler büyüyor.

Duruma tepki gösteren AK Parti Hakkâri Milletvekili Husret Dinç, “Manevi değerimiz ve ilim irfan yerimiz olan Kayme Sarayımızın bira kutusunun üzerinde reklam olarak kullanılması kabul edilemez bir durumdur. İlgili firmanın bu hareketini şiddetle kınıyorum. Derhal bu durumun düzeltilmesini bekliyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz olduğunu da bütün kamuoyuna bilgisine sunuyoruz” dedi.

Trakya’da yaşayan Hakkariler de, dini ve tarihi bakımdan önemli bir değer olan Kayme Sarayı için yapılanların büyük bir saygısızlık olduğunu ifade ederek, “İlgili firma dini değerleri aşağılama suçu işlemiştir. Hakkariler olarak, kanunlarda yer aldığı gibi halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişinin, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı bilmekte olup bu cezanın uygulanmasını istiyoruz. Bizler Hakkari halkı olarak binlerce yıldır medeniyetlerin beşiği olan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan bir memleket olmamızdan kaynaklı bir toplumun dini değerlerine hakaret hakkını kendinde gören firma hakkında yukarıdaki maddeye dayanarak gerekli suç duyurusunu yapacağımızı bütün kamuoyuna saygıyla duyururuz” dediler.

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ise doğunun ilim ve irfan merkezi olan, nice alim yetiştirilen bir mekanın fotoğraflarının bira kutularının üzerinde kullanılarak ayyaşların sofralarına meze edilmesinin büyük bir hadsizlik olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Bizim inanç ve değerlerimize büyük hakarettir. İnanç ve değerlerimize yapılan bu hadsizliği kınıyor ve lanetliyorum” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ