Kayak kulübü gümbür gümbür

Genel 19.12.2017 13:25:31 0
Kayak kulübü gümbür gümbür
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.12.2017 13:25
Türk Kayak tarihinin en köklü ve iz bırakan kuruluşu Erzurum Kayak Kulübü, Atakan Alaftargil’in başkanlığında eski günlerine dönüyor. Sezonun ilk yarışlarında 5 madalya birden kazanan kulüp sporcuları, haftanın 6 günü ara vermeden çalışıyor.
Kurulduğu 1960 yılından sonra Türk Milli Takımını oluşturan kadrosuyla Türk kayak tarihine damgasını vuran Erzurum Kayak Kulübü, yönetim değişikliğinin ardından bir kez daha sportif başarılarla adından söz ettirmeye başladı. Sayısız başarılarıyla 90’lı yıllarda gündemden düşmeyen ve Türkiye’yi Olimpiyatlarda temsil eden başarılı isim Atakan Alaftargil’in başkanlığa gelmesiyle yeni bir düzene kavuşan kulüpte yaşanan değişim hemen sonuçlara yansıdı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen A1 Ligi Slalom yarışında büyük erkeklerde Erzurum Kayak Kulübünün üç sporcusu Mustafa Topaloğlu, Mehmet Sait Demir ve Muhammet Umut Seflek ilk üçü alan isimler oldu. Büyük Kadınlarda da Ceren Seflek üçüncülüğü elde ederken, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Anatolian Cup yarışında da Sıla Kara ikinci oldu.
Haftanın 6 günü antrenman
Palandöken’in her yıl olduğu gibi sezonu erken açtığını anımsatan Başkan Atakan Alaftargil, bu avantajı en iyi şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi. Göreve geldikten sonra alt yapıya daha bir ağırlık verdiklerini belirten Alaftargil, “Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte aldığımız kararla antrenman gün ve saatlerini artırdık. 70’i aşkın sporcumuz haftanın 6 günü gece-gündüz demeden antrenman yapıyoruz. Milli takıma en çok sporcu veren kulüp olarak sezona hızlı bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilirim. Haliyle Türkiye Kayak Federasyonu’nun düzenlediği sezonun ilk yarışında önemli bir başarı elde ettik. Bu çalışma temposu ve yönetimdeki arkadaşlarımın gayretleriyle kısa sürede çok daha büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.
Gece pistten inmiyorlar
Yeni kurulan snowboard takımıyla birlikte saat 16.00’dan sonra Sway ve Polat Otel pistlerinde antrenman yaptıklarını anımsatan Başkan Alaftargil, desteklerinden dolayı otel yönetimlerine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ejder3200 A.Ş.’nin de hafta sonları pist desteği sağladığını ifade eden Alaftargil, “Kamu ve özel sektörün desteği bizler için çok önemli. Bu sayede sporcularımızın elde edeceği başarılar Türk kayağının gelişmesinde önemli rol oynayacak. Bu anlamda katkı da bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ