Kars’ta berberler iş yerlerini açtı

KARS’TA YAKLAŞIK 50 GÜNLÜK ARANIN ARDINDAN BERBERLER İŞ YERLERİNİ AÇTI. ÇEŞİTLİ ÖNLEMLER ALAN BERBERLERDE YOĞUNLUK BAŞLADI.

Genel 11.05.2020 10:15:58 0
Kars’ta berberler iş yerlerini açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2020 10:15

Kars’ta yaklaşık 50 günlük aranın ardından berberler iş yerlerini açtı. Çeşitli önlemler alan berberlerde yoğunluk başladı.

Tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen korona virüs salgınıyla mücadelede aşamalı normalleşme süreci Başlarken, Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla yaklaşık 2 aydır kapalı olan berberler bugün işbaşı yaptı.

Yaklaşık 50 günlük hasretin bugün sona erdiğini ifade eden berber İbrahim Ömür, “Hem kendi sağlığımız, hem de vatandaşlarımızın sağlığı için kişiye özel önlüklerimiz, tek kullanımlık havlularımız müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Şükür işimizin kıymetini bilelim, Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

“Tek kullanımlık havlu ve önlük dönemi başladı”

Uzun süreden sonra iş yerini açtıklarını belirten berber Cabbar Baykız, “Öncelikle dükkanımızı dezenfekte ettirdik. Kapanmadan önce de dükkanımızı dezenfekte ettirmiştik. 50 günlük bir süreçten sonra dükkanımızı açtık. Herkese kişisel, herkesin kendisi için önlükler, havlular tek kullanımlık, bu saatten sonra tek kullanımlık olacak. Zaman değişiyor. Biz de zaman ayak uydurmak zorundayız. Allah yardımcımız olsun. Bir şekilde artık devam edeceğiz. Yoğunluk var insanlar 50 gündür traş olmuyor. Biz de randevu sistemiyle çalışmaya başladık. Saat başı bir kişi alıyoruz. Devam ediyoruz” diye konuştu.

Kars’ta berberler, korona virüs salgını dolayısıyla sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun sağlayarak hizmet veriyor.

Mart ayının 21’inde durdurulan ve yaklaşık 2 aylık süredir kapalı olan berberler saat 09.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak. Aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmeyecek. Randevulu sistemle çalışılacak. Randevularda kayma ya da hizmette gecikme olabileceği hususu göz önüne alınacak ve iş yeri içinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ