Kars eksi 21’i gördü

Kars’ta Gece Eksi 25’i Bulan Soğuk Adeta Her Şeyi Dondurdu. Kentte İş Yerlerinin Kapı Kilitleri Dondu, Camlar Buz Tuttu, Buz Tutan Camların Buzu İse Saç Kurutma Makinesiyle Açıldı.

Genel 14.01.2020 10:29:11 0
Kars eksi 21’i gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2020 10:29

Kars’ta gece eksi 25’i bulan soğuk adeta her şeyi dondurdu. Kentte iş yerlerinin kapı kilitleri dondu, camlar buz tuttu, buz tutan camların buzu ise saç kurutma makinesiyle açıldı.

Sibirya soğukları Kars’ta hüküm sürüyor. Soğuk havanın etkili olduğu kentte, caddelerde bulunan araçların üzerine halı, kilim, battaniye ile örtüldü. Araçların üzerindeki örtüler soğuğun şiddetini gözler önüne serdi.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta, hava sıcaklığı gece eksi 25’e düştü. Hava sıcaklığının eksi 25’e düşmesiyle kentte adeta her yer buz tuttu. Sabah saatlerde termometreler eksi 21’i gösterdi. İş yerlerinde parkelerle oturan vatandaşlar dikkat çekti.

“Buzdolabında oturuyoruz”

İş yerlerinin soğuk olduğunu ifade eden Cabbar Baykız, “Bildiğiniz buzdolabında çalışıyoruz. Şuanda eksi 22 derece, hissedilen 26 derece görünüyor. Buzdolabında çalışıyoruz. Elektrik faturası 600 lira geliyor. Doğal gazı söylemiyorum. Devletin bize karşı biraz müsamaha göstermesi gerekiyor. Gerçekten hangi şehirde böyle bir soğuk var? Bildiğiniz dükkanın içerisinde montla çalışıyoruz. Böyle bir soğuk yok. Allah yardımcımız olsun. Ödeyemiyoruz elektrik faturasını, doğal gaz faturasını, gerçekten müşkül durumdayız. Zor durumdayız. Allah yardımcımız olsun. Yine Allah devlete zeval vermesin. Zor durumdayız” dedi.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta, çok sayıda araç donarak çalışmadı. İş yerlerinin camları buz tuttu. Soğuk havada işlerine gitmek için caddeye çıkan vatandaşlar yürümekte zorlanırken, soğuk havanın önümüzdeki günlerde etkili olacağı öğrenildi.

Aşırı soğuklardan Kars’ta adeta her şey buz tuttu, kamyon garajında soba bacasından çıkan ateş ise kamaralara yansıdı. Kamyon garajındaki yazıhanenin yanan sobasından duman yerine ateş çıktı, O an kameralara yansıdı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ