Karınca Boğaziçi Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu

Yönetmen Nazif Tunç'un yeni filmi 'Karınca', 7. Boğaziçi Film Festivali'nde sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Genel 22.10.2019 12:47:32 0
Karınca Boğaziçi Film Festivali
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2019 12:47

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Nazif Tunç'un yeni filmi "Karınca", Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi iş birliğinde düzenlenen 7. Boğaziçi Film Festivali'nde sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festivalin "Ulusal Yarışma" filmleri arasında yer alan yapım, Atlas Sinemasında gösterildi.

Yoğun ilginin olduğu gösterimin ardından film ekibi ile izleyicilerin sorularını yanıtlayan Nazif Tunç, Karınca'nın öncelikle bir vicdan hikayesi olduğunu söyledi.

"İyilik yolunda her türlü fedakarlığı göze almış bir kahraman çıkarmak istedik"

Tunç, memleketi ve kendi insanları için hareket eden, iyilik yolunda her türlü fedakarlığı göze almış bir kahraman çıkarmak istediklerini belirterek, "Zaten filmde de bu mesaj geçiyor. Karıncanın yerini değiştirmekten kaynaklanan huzursuzluğunu fark eden bir adam, o karıncayı tekrar yuvasına döndürmek için bin telaşa razı geliyor." dedi.

Yönetmen Tunç, film çekmenin zorluklarına işaret ettiği konuşmasında, "Film çekmek çetin bir savaşa dönüşmüş. Bu savaşta, yanınıza gönülden inanmış insanlar almazsanız siz de kaybedersiniz. O yüzden ben şanslı bir insanım. Çok inanmış, temiz insanlar bana destek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Film, nakliye kamyonunda uzun yol şoförlüğü yapan Şemsi'nin, canlı bomba eyleminde kullanılmak üzere kandırıldığını bilmeden İstanbul'a getirdiği Fidan'ı kurtarmak için yaptıklarını beyaz perdeye yansıtıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilen festival, 25 ülkeden 83 filmin gösteriminin ardından 25 Ekim'de sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ