Karataş’tan öğretmenlere yönelik şiddete sert tepki

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, öğretmenlere yönelik şiddete yaptığı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.İnsanlığı cehaletin karanlığından kurtarmakla, çocuklarımızı geleceğe hazırlamakla görevli öğ

Genel 3.04.2019 13:40:24 0
Karataş’tan öğretmenlere yönelik şiddete sert tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2019 13:40

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, öğretmenlere yönelik şiddete yaptığı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

İnsanlığı cehaletin karanlığından kurtarmakla, çocuklarımızı geleceğe hazırlamakla görevli öğretmenleri silahla korkutmanın, şiddetle sindirmenin, can güvenliğiyle tehdit etmenin ve gelinen son noktada dün Gebze’de bir öğretmenin öldürülmesinin kabul edilebilir hiçbir tarafı olmadığını belirten Başkan Karataş, “Eğitimcilerin huzursuzluğu, tedirginliği her geçen gün artarak devam etmektedir. İlme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün yenisi ekleniyor. Yürüttükleri onurlu mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; ‘saldırı’, ‘darp’, ‘silahla yaralama’ ‘öldürme’ gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı günleri yaşıyoruz” dedi.

Karataş, bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorununun en temel meselelerimizden biri haline geldiğini vurgulayarak, “Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de, eğitim çalışanları, Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu hazin durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır.

Bu türden şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir.

Akıllı tahtalarla sınıfları donatmak, daha kolay öğrenen, zihinsel gelişimi daha hızlı sağlayan bir etkiye sahip olabilir ama öğretmenine saygılı ve şiddetten uzak daha ahlaklı nesiller yetiştirmek, bir toplum için daha öncelikli bir hedef olmalıdır.

Şiddet gibi toplumsal sorun haline gelen bu konuda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur. Buradan hareketle, “eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır” diyor, sorunun çözümü için herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Mustafa Karataş, Eğitim-Bir-Sen olarak, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi’nde meydana gelen olayda bir öğrenci tarafından bıçakla hunharca katledilen müdür yardımcısı Necmeddin Kuyucu’ya Allahtan rahmet, kederli ailesine sabır tüm eğitim çalışanlarına başsağlığı dileyerek yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ