'Kar kaplanları' Van'da 600 kişilik ekiple kış boyunca yolları açık tutacak

Kışın en çok kar yağan kentlerden biri olan Van'da, mahalle yollarının açık tutulması ve ulaşımda sıkıntıların yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan 600 kişilik ekip, geniş araç filosuyla karla mücadele

Genel 3.12.2020 12:14:05 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2020 12:14

VAN(AA) - Kış aylarının çetin geçtiği Van'da, yoğun kar nedeniyle kapanan yolların kısa sürede açılması ve ulaşımın aksamaması için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 600 kişilik ekip oluşturuldu.

Türkiye'de en fazla kar yağan iller arasında bulunan Van'da, 13 ilçeye bağlı mahalle yollarında karla mücadele çalışması yürütecek Büyükşehir Belediyesi, 200 araç 600 kişilik ekiple, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için hazırlıklarını tamamladı.

Yaz sezonunda yol yapım çalışmalarında kullanılan araçların bakımını yapan Belediye, yolu kar nedeniyle kapanan mahallelere kısa sürede ulaşımın sağlanabilmesi için kriz merkezleri oluşturdu.

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan 600 kişilik ekip 200 iş makinesiyle kent merkezi ve ilçelerdeki 988 yerleşim biriminin yolunun açık tutulması için, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü de 300 araçla şehirler arası yollar ile ana arterlerde 7 gün 24 saat görev yapacak.

"Belediyemiz 17 şantiyesiyle kışa hazır"

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsimi öncesi ilgili birim amirleriyle bir araya gelerek kış şartlarında alınacak tedbirleri kararlaştırdıklarını söyledi.

Geçen yıl kış mevsiminin çetin geçtiğini ve yoğun kar yağışına maruz kaldıklarını anlatan Bilmez, "İlimiz coğrafi olarak ülkemizin en büyük beşinci ili. Çok yüksek rakımda olan ve derin vadilerden geçen yolların bulunduğu bir bölgedeyiz. Bu yıl kış mevsimi öncesi bütün kurumlarımız hazırlıklarını yaptı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğümüz başta tuzlama olmak üzere tüm ekiplerini hazırladı. Karayollarının sorumluluk alanını dışındaki yollardan sorumlu Belediyemiz de 17 şantiyesiyle kışa hazır." diye konuştu.

"Kendi araçlarımıza ilave 80 araç daha kiraladık"

Karla mücadele ekiplerinin dışındaki ekipleri de olası bir krize karşı hazır hale getirdiklerini aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

"600 kişilik personelimizle 7/24 göreve hazırız. Bütün araç kiralamalarını ve hazırlıkları tamamladık. İnşallah vatandaşlarımıza sağlıklı bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Geçen sene son 30 yılın en zor kışını geçirdik. Aynı kışı yaşayacakmışız gibi bütün hazırlıklarımızı yaptık. İlçe belediyelerimiz de eksiklerini tamamladı. Bu sene daha hazırlıklıyız. AFAD ve diğer gönüllü kuruluşlarımızı da hazır tutuyoruz. Kış öncesi bir tatbikatımız olacak. Araç konusunda bir sıkıntımız yok. Bu yıl kendi araçlarımıza ilave 80 araç daha kiraladık. Yani 200'e yakın aracımız sahada olacak. Karayolları da 300'e yakın araçla bölgede faaliyet yürütecek."

Riskli yollar ulaşıma kapatılacak

Şehir için karların taşınması konusunda da birtakım tedbir aldıklarını ifade eden Bilmez, "Geçen sene kamyonlara hızlı kar yükleme imkanı sunan bir araç almıştık, bu yıl bir tane daha kiraladık. Can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden yollar, güvenlik güçlerimiz tarafından geçici olarak ulaşıma kapatılacak. Özellikle Çatak ve Bahçesaray kara yollarında her gün gerekli kontroller yapıldıktan sonra ulaşıma müsaade edilecek." dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ