Kanser hastası çocuklar oyun atölyeleriyle moral buluyor

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) gönüllüleri, çeşitli hastanelerin onkoloji servislerinde kurdukları oyun atölyeleriyle uzun süredir kanser tedavisi gören çocuklara moral, motivasyon desteği sağlıyor.

Genel 9.03.2020 12:10:55 0
Kanser hastası çocuklar oyun atölyeleriyle moral buluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.03.2020 12:10

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi'nin bir odasını kanser tedavisi gören çocuklar için oyun atölyesi haline getiren KAÇUV gönüllüleri, kesme, boyama ve yapıştırma gibi bilişsel gelişimi destekleyen oyunlarla çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor.

Hastanede uzun süreli yoğun tedavi gören çocuklar, oyunlar sayesinde hem sosyal hem de psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissediyor.

"Burada her şeyden önce eğleniyoruz"

KAÇUV gönüllüsü Selma Baytop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası bir firmada kurumsal satış işi yaptığını, bir arkadaşı sayesinde vakıfla yollarının kesiştiğini söyledi.

Gönüllü başvurusunda bulunduğunu ve vakıfta aldığı 2 günlük eğitim sonunda hastanelerde kurdukları oyun atölyelerinde, kanser tedavisi gören çocuklarla oyunlar oynadıklarını anlatan Baytop, "Yaklaşık 2 yıldır Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuklarla birlikteyim. Çok keyifli, çok eğlenceli. Biz burada her şeyden önce eğleniyoruz. Çünkü buradakiler her şeyden önce çocuk ve de çocuk her yerde çocuktur. Çok zekiler, çok akıllılar. Eğlenmeye çok açıklar. Bir de gördükleri tedavi sürecinden dolayı bağışıklıkları biraz düşük maalesef. Bu nedenle bir korunma durumları, izolasyon durumları var. Dışarıyla olan iletişimleri aslında biraz bizimle oluyor." diye konuştu.

Mümkün olduğu sürece gönüllü faaliyetini devam ettirmeyi düşündüğünü anlatan Baytop, hafta içi çalıştığı için cumartesi günleri gelebildiği hastanede çocuklarla eğlenceli vakit geçirdiğini, çocukların da bundan çok büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Üç çocuğun bir yıllık eğitim masrafı

Çocuklarla yaş gruplarına özel oyunlar oynadıklarını, boyama, kesme ve pul yapıştırma gibi faaliyetler yaptıklarını anlatan Baytop, sözlerine şöyle devam etti:

"Kıyafet giydirmeli kesme çalışmalarımız var, onları yapıyoruz, tasarlıyoruz. Uçan balon yapıp nerelere gitmek istediğimiz hakkında konuşuyoruz. Burada olmamın sebebi onlarla birlikte güzel bir şeyler yapmak. Her şeyden önce onların vaktini güzelleştirmek. O nedenle oyun konusunda biraz akışa bırakıyoruz, beraber eğleniyoruz."

Spor olarak koşuyla ilgilendiğini ve katıldığı yarışlarda bağış topladığını anlatan Baytop, düzenlediği bağış kampanyasına destek veren arkadaşları sayesinde en son katıldığı İstanbul Maratonu'nda üç çocuğun bir yıllık eğitim masrafını karşıladıklarını söyledi.

"Bu faaliyetlerin bize çok artıları var"

6,5 yaşındaki oğlunun dört senedir kanser tedavisi gördüğünü belirten Esra Morgül ise oğlunun, hastalığı nedeniyle anaokuluna gidemediğini anlatarak şöyle konuştu:

"Oyun odasında yaptığı faaliyetler onun için tek okul faaliyeti diyebilirim. Oyun ablaları çok sık geliyor. Hemen hemen her gün geliyorlar ve onları görmekten çok mutlu oluyor. Sabah kahvaltı ederken bile konuşuyoruz. 'Hadi bak kahvaltıyı bitirelim, oyun ablaları gelince bir an önce oyun odasına gitmemiz lazım.' diye konuşuyoruz. Bu faaliyetlerin bize çok artıları var. Hastane koridorunda dolaşırken oğlum, 'Oyun odasına girelim' diyor. Çocuklar burada ablalarıyla mutlu."

Morgül, çocuklar açısından faydalı olan bu tür sosyal faaliyetler için gönüllü sayısının artması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ