Jandarma Çavuş Binali Kaygusuz’un şehitliği 55 yıl sonra gazete kupüründe yer alan haber üzerine kabul edildi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde 1967 yılında bir ihbara giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Jandarma Çavuş Binali Kaygusuz’un 55 yıl sonra şehitliği gazete kupüründe yer alan haber üzerine kabul edildi.

Genel 6.06.2022 11:30:47 0
Jandarma Çavuş Binali Kaygusuz’un şehitliği 55 yıl sonra gazete kupüründe yer alan haber üzerine kabul edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2022 11:30

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde 1967 yılında bir ihbara giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Jandarma Çavuş Binali Kaygusuz’un 55 yıl sonra şehitliği gazete kupüründe yer alan haber üzerine kabul edildi.

Erzurum’un Aşkale ilçesi Pirnakaban köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Çavuş Binali Kaygusuz Yozgat’ın Sarıkaya ilçe Jandarma Komutanlığında görev yaparken gelen bir ihbar üzerine olay yerine giderken geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Olay Yozgat ili Sarıkaya ilçesinde 1967 yılında görev yaparken meydana geliyor. Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen ilçe jandarma ekipleri mezarlıklar mevkiine geldikleri esnada karşı yönden gelen kamyon sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek jandarma ekiplerinin kullandığı araca çarpıyor. Olay yerinde 2 erle birlikte Sarıkaya ilçe Jandarma Karakol komutan vekili Jandarma Uzman Binali Kaygusuz ağır yaralanıyor. Hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybediyor. Anne ve babası evlatlarının şehit sayılması için müracaat etse de gerekli işlemleri tamamlayamadan onlarda art arda hayatlarını kaybetti. Şehidin yeğeni Ali Sağır, annesinin vasiyeti üzerine dayısının şehit kabul edilmesi için 2 yıl önce gerekli müracaatları yaptı. Yoğun ve zor geçen bir süreçte ellerine geçen trafik kazasının detaylı olarak anlatıldığı ve olay tarihinde basılı bir gazete kupürü ile dayısının görev esnasında geçirdikleri trafik kazası neticesinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Dayısı Binali Kaygusuz’un Şehit kabul edilmesi ile birlikte yine Ali Sağır’ın İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Erzurum Valiliği, Aşkale Kaymakamlığı müracaatları ile Aşkale, Pırnakaban köyündeki mezarı Şehitlik olarak yaptırıldı. Ali Sağır, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ