İtalya'da Kovid-19 salgınında 'genel karantina' tartışılıyor

İtalya Başbakanı Conte, Kovid-19 salgınında ikinci dalgaya yönelik ülkede genel karantina uygulanması tedbirinin ilk başvuracakları seçenek olmadığını belirtti.

Genel 11.11.2020 17:58:12 0
İtalya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 17:58

ROMA (AA) - İtalya'da artan Kovid-19 vaka sayıları, hastane kapasitelerinin yetersiz kalmaya başlaması ve doktor ile hemşire birliklerinden yapılan genel karantina çağrısına, hükümetin yanaşmaması sebebiyle ülkede genel karantina uygulaması yeniden tartışma konusu oldu.

La Stampa gazetesine konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Ulusal topraklarının tamamının kapanmasını önlemek için çalışıyoruz. Güçlü eleştiriler olduğu doğru çünkü yayılma eğrisi yükseliyor. Ancak önümüzdeki birkaç gün içinde aldığımız tedbirler sayesinde eğrinin esnemeye başlamasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda 15 Kasım'da genel karantinaya gidileceği söylentilerini hatırlatılan Conte, "Bir kez daha tekrar ediyorum, bu bizim ilk seçeneğimiz olamaz. Genel bir karantinanın çok ciddi bir maliyeti olur. Hükümetin bir stratejisi var, sonuçları yakında görmeyi bekliyoruz." yanıtını verdi.

Conte, durumu yakından takip ettiklerini ve dikkatle değerlendirdiklerini ifade ederken, yoğun bakım ünitelerini geçen bahara göre iki katına çıkardıklarını, 36 binden fazla doktor ve hemşireyi sağlık hizmetlerine kazandırdıklarını ve günlük test kapasitelerini de 230 binlere çıkardıklarını anlattı.

Vatandaşlarının çektiği sıkıntıların farkında olduğunu dile getiren Conte, hem ekonomik hem de kişisel olarak fedakarlıkları nedeniyle onların övgüyü hak ettiğini kaydetti.

Başbakan Conte, Hristiyan aleminin aralık sonunda kutladığı Noel Bayramı’nda İtalyanlar olarak gelenekleri olduğu üzere kalabalık aile yemeklerinde bir araya geldiğine dikkati çekerek, bu yıl çok daha temkinli olmaları gerektiğini söyledi.

Conte ayrıca, geliştirilecek Kovid-19 aşısının alımı ve dağıtımına yönelik ulusal planın yakında parlamentoya sunulacağı bilgisini verdi.

Doktorlardan "Hastaneler çökmeye yakın" uyarısı

Dahiliye doktorları, geriatristler ve hemşire dernekleri ise İtalyan basınına gönderdiği açık mektupta "Hastanelerdeki durumun dramatik olduğu" belirtildi.

Mektupta, "Hızlı şekilde yayılan Kovid-19 virüsü ve artan hastalar nedeniyle personel ve yatak eksikliği yaşayan hastaneler çökmeye yakın. Dramatik durumu hafifmiş gibi gösteren mesajlar vermek yanlış." ifadeleri kullanıldı.

İtalya'da sadece dün 35 bin 98 yeni vaka, 580 ölüm kaydedildi. Ülkede salgının başladığı şubattan bu yana, 995 bin 463 kişiye virüs bulaşırken, 42 bin 330 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti.

Ekim ayının ikinci yarısından itibaren ciddi şekilde artan vakalar karşısında hükümet, kasım ayı başında genel bir karantinadan kaçınmak için ülkeyi 3 ayrı risk kategorisine ayıran yeni bir stratejiyi uygulamaya koymuştu. Buna göre 20 idari bölge, kendine özgü tedbirleri olan orta riskli (sarı), orta-yüksek (turuncu) ve yüksek riskli (kırmızı) olmak üzere üçe bölünmüştü.

Muhabir: Barış Seçkin
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ