'Istanbul Photo Awards 2021' başvuruları başladı

Profesyonel fotoğrafçılar, AA'nın bu yıl 7. kez düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışmasına, 2020 yılında dünya gündemini belirleyen olaylardan fotoğraflarıyla katılabilecek.

Genel 18.12.2020 12:59:23 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2020 12:59

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansının (AA) bu yıl yedinci kez düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2021"e başvurular başladı.

Yüzyıllık habercilik tarihi boyunca dünyaya duyurduğu haberlerde sayısız foto muhabiri ile çalışan AA, bu süreçte edindiği tecrübelerle foto muhabirlerinin mesleki özverilerini ödüllendirmeyi desteklemek amacıyla Istanbul Photo Awards projesini gerçekleştiriyor.

Her yıl 100'den fazla ülkeden başvuru alan yarışma, basın kuruluşlarının yanı sıra önemli sayıda serbest haberciden de ilgi görüyor.

Yılın en önemli haber fotoğraflarını belirleyen yarışmaya, profesyonel fotoğrafçılar, 2020 yılında dünya gündemini belirleyen olaylardan fotoğraflarıyla katılabilecek.

Kısa süre içerisinde basın fotoğrafçılığı alanında dünyadaki en önemli yarışmalar arasına giren Istanbul Photo Awards'a katılıcımlar, "Tekil Haber", "Seri Haber", "Tekil Spor", "Seri Spor", "Seri Günlük Yaşam" ve "Seri Portre" olmak üzere altı kategoride başvuru yapabilecek.

Yarışmanın kazananları her yıl olduğu gibi fotoğraf dünyasının prestijli isimlerinden oluşan uluslararası jüri tarafından belirlenecek. Teknik yeterlilik, perspektif, hareket, duygu gibi birçok farklı açıdan değerlendirilecek fotoğraflar için başvuru şartlarına yarışmanın web sitesinden ulaşılabilecek.

Yarışmanın büyük ödülü "Yılın Fotoğrafı" tekil haber kategorisinde birinci olan fotoğrafa verilecek ve fotoğrafı çeken foto muhabiri 6 bin dolar ödül kazanacak.

Kategori birincilerine 3 bin, ikincilerine 1500, üçüncülerine ise biner dolar ödül takdim edilecek. "Seri Günlük Yaşam" ve "Seri Portre" kategorilerinde ise sadece birincilik ödülü verilecek.

Yarışmanın son başvuru tarihi ise 18 Mart 2021 olarak belirlendi. Başvurular "http://istanbulphotoawards.com" adresinden yapılabilecek.

Geçtiğimiz altı yılda yarışmada ödül alan fotoğraflar, Ankara'dan İzmir'e yurt içinde ve Viyana'dan Tokyo'ya yurt dışında birçok şehirde sergilendi. Kazanan fotoğrafların yer aldığı fotoğraf albümü bu alandaki kütüphanelerde kendine hatırı sayılır bir yer edindi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ