İsrail, gerginlik nedeniyle Yahudilerin 'Kudüs günü' etkinliklerini kısıtlamayı veya iptal etmeyi düşünüyor

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te giderek artan gerginlik nedeniyle Yahudilerin kutladığı 'Kudüs günü' etkinliklerini kısıtlamayı veya da iptal etmeyi gözden geçirdiği bildirildi.

Genel 9.05.2021 16:29:26 0
İsrail, gerginlik nedeniyle Yahudilerin 'Kudüs günü' etkinliklerini kısıtlamayı veya iptal etmeyi düşünüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2021 16:29

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te giderek artan gerginlik nedeniyle Yahudilerin kutladığı "Kudüs günü" etkinliklerini kısıtlamayı veya da iptal etmeyi gözden geçirdiği bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, İsrail polisinin bu akşam başlayan ve yarınki etkinliklerle devam edecek olan Yahudilerin "Kudüs günü" kutlamalarının Doğu Kudüs'teki gerginliği daha da artırabileceği endişesi taşıdığı belirtildi.

İsrail polisinin "Kudüs günü" kapsamında özellikle Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde düzenlenmesi planlanan etkinlikleri bölgedeki gerginlik nedeniyle kısıtlamayı veya da iptal etmeyi değerlendirdiği ifade edildi.

Bu akşam başlayacak anma törenleri öncesinde polisin birkaç saatte bir tüm seçenekleri mümkün olduğu kadar uzun süre masada tutmak için değerlendirme yaptığı kaydedildi.

Haaretz gazetesindeki haberde ise güvenlik yetkililerin kabineyi yarın Eski Şehir'de düzenlenmesi planlanan "bayrak yürüyüşünün" bölgedeki olayları tırmandırmasına neden olabileceği konusunda uyardığı aktarıldı.

Yahudiler, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesini işgal etmesini her yıl "Kudüs günü" olarak kutluyor.

Etkinlikler kapsamında Yahudiler, İsrail bayraklarıyla Şam Kapısı'na gelerek Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "bayrak yürüyüşü" gerçekleştiriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, önce ramazan ayı başında Şam Kapısı'ndaki oturma alanlarının barikatlarla kapatılması, daha sonra Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı Filistinli ailelerin zorla evlerinden çıkarılması kararı ve son olarak da İsrail polisinin 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da yatsı namazı sırasında cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırması nedeniyle tansiyon giderek arttı.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da 205, dün akşam da başta Şam Kapısı olmak üzere Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde 90 kişiyi yaralamıştı.



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ