İspendere İçmelerine ziyaretçi akını

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İspendere İçmeleri’nde İncelemelerde Bulundu. Başkan Güder, Ağırlıklı Hafta Sonu Olmak Üzere Günlük Binin Üzerinde Vatandaşın Şifa Aramak Ve Piknik Yapmak Üzere İspendere İçmelerine Geldi

Genel 21.06.2019 17:34:00 0
İspendere İçmelerine ziyaretçi akını
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.06.2019 17:34

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İspendere İçmeleri’nde incelemelerde bulundu. Başkan Güder, ağırlıklı hafta sonu olmak üzere günlük binin üzerinde vatandaşın şifa aramak ve piknik yapmak üzere İspendere İçmelerine geldiğini belirterek, “İspendere İçmeleri, Malatya adına yakışır ve yaraşır bir şekilde dizayn edildi” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve teknik ekip ile birlikte İspendere İçmeleri’nde kalan yüzde 5’lik çalışmaları yerinde inceleyip, şifa aramak ve piknik yapmak üzere gelen vatandaşlarla sohbet etti. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında da eğitim üssü konumunda olacak olan İspendere İçmeleri’nde yüzde 5’lik bir çalışma alanının kaldığını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün belediye başkan yardımcılarımız başta olmak üzere teknik heyetimizle beraber İspendere’mizi ziyaret etmiş olduk. Kanyon kısmımız vardı, o kısımla ilgili gerek valilik nezdinde olsun, gerek bakanlık nezdinde girişimlerimiz vardı. Sayın valime teşekkür ediyorum. Kanyon bölgesini rehabilite etme anlamında kendisi ile görüşmelerimiz olmuştu. Bu görüşmelerin YİKOP tarafından düzenlenip Battalgazi Belediyemiz ile beraber milletimizin istifadesine sunulması bakımından görüşmelerimiz olmuştu. Valimiz de bu çalışmaya olumlu yanıt verdiler. Bugün arkadaşlarla beraber burada yüzde 5’lik bir eksikliğimiz vardı” diyerek, yüzde 5’lik çalışmanın da en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Vatandaş akının her geçen gün arttığını belirten Başkan Güder, “Belki öncesinde buraya gelen ziyaretçi sayısı biraz daha az miktardaydı. Çünkü bura rehabilite edilmemişti. Ama Battalgazi Belediyesi, buraya el attıktan sonra, burayı rehabilite etme adına çalışmalara başladıktan sonra, gerçekten böyle etrafın güzelleştiği, insanların daha fazla uğrak bir yeri haline geldiğini görmüş oluyoruz. Bugün buradaki yetkili arkadaşlarla yapmış olduğumuz görüşmede, ortalama günde bin bin 500 civarında insanın özellikle hafta sonları sayının daha fazla artarak burada gelip, sadece şifalı suyu içme adına değil, en zamanda piknik yapıyorlar. Bizde buraya gelen insanların daha rahat vakit geçirebilmeleri, en azından oluşan streslerini burada dağıtabilmeleri adına belediye olarak elimizden gelen çabayı, gayreti sarf ediyoruz. Şuan mühendis arkadaşlarımız orayla ilgili ihtiyaçları beraber yerinde incelemiş olduk. Bu ihtiyaçlarımızı da kısa sürede giderdikten sonra, daha güzel bir mekan haline getireceğiz. İnşallah insanların istifadesine sunacağız. Özellikle şifa arama açısından buraya gelen kardeşlerimiz, sularımızı zaten belli noktalarda toplamışız, hem kanyon bölgesinde gezerek orada kendi doğal kaynağından suyu alarak içiyorlar şifa bulma adına. Tabi burada özellikle böbrek rahatsızlığı başta olmak üzere, sindirim sistemine iyi geliyor. Bu yönü ile herhangi bir sorunumuz, sıkıntımız yok. Yine orada oluşan çamur alanları var, burada ağır minerallerin olması bakımından, sular akarken bir tortu oluşmuş oluyor. Bu tortu sayesinde de, insanlar özellikle cilt hastalıkları bakımından problemleri var ise, çamuru alıp sürüp tedavilerini tamamlamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Başkan Güder, ailelerin rahatlıkla gelip hem şifa arayabilecekleri, hem de piknik yapabilecekleri bir ortamın olduğunu belirterek, “Burada bir restorantımız var. Bir haftaya kadar eksikliklerini gidererek restorantımız da faaliyete girecek. Biz bu bölgeyi inşallah Malatya’ya, hem sağlık turizmi, hem de insanların istirahat bölgesi olma bakımından tüm çalışmalarımızı bitirme aşamasına getirdik. İspendere’miz gerçekten Malatya adına yakışır ve yaraşır bir şekilde dizayn edildi. İnsanlarımız buraya rahatlıkla gelip, burada gerek lokantada ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi, diğer ihtiyaçlarını da buradaki kasabımızdan, marketimizden temin edip, burada pikniklerini yapabilirler. Kilometrelerce yürüyebilecekleri yürüyüş alanlarının olması, diğer taraftan çocuklar için bisiklet yollarının olması, çocuk parkının olması, çocukların da vakit geçirmeleri açısından güzel bir mekan olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ