İspendere İçmeleri birinci etap çalışmalarda sona gelindi

Genel 27.10.2017 17:19:55 0
İspendere İçmeleri birinci etap çalışmalarda sona gelindi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2017 17:19
Battalgazi Belediyesi tarafından İspendere İçmeleri’nde devam eden çalışmalarda birinci etabın sonuna gelindiği belirtildi.
Malatya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte sağlık turizmine kazandırılacak olan İspendere İçmeleri’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’ni sağlık turizmine kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Burada Turizm Bakanlığı, İnönü Üniversitesi ve DAP ile birlikte ortak bir çalışma yapıyoruz. Şu anda buranın çevre düzenlemesi olsun, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nin inşaatı olsun, derelerin ıslahı ve yeni suların ve bu sularında şifa merkezi olarak insanlara sunumu noktasında gerekli sosyal alt yapı tedbirlerini alıp, ona uygun sosyal mekanlar inşası da yapılıyor” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı ise, İspendere İçmelerinin hak ettiği değere kavuşacağına dikkat çekerek, “Öncelikle sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Burayı görüp planlama yapmaktan büypük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Burası çölde vaha görüntüsüne bürünüyor. Güzel bir çalışma. Kendisi tebrik ediyorum. Gerçekten iyi düşünülmüş bir proje. Bizde bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizzat kendimde buradaki çalışmaları ve üzerimize düşen faaliyetleri yerine getirilmesini takip edeceğim. Bu planlama gerçekleştiği zaman ki inşaatlarda başlamış. Belirli bir noktaya gelmiş. Bu bölgeye büyük bir hizmet getireceğini umuyorum. İyi bir planlama olmuş. Geniş bir alan var. Ancak bu alanın ağaçlandırılması başta olmak üzere yine gölet yapımı gibi konular doğrudan bakanlığımızı ilgilendirdiği için bizzat başkanımızla irtibat halinde olarak bu işi takip edeceğim. Buraya gelmekten mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Başkanımızın çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek, Başkan Gürkan’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha sonra etap etap devam edecek diğer alanlarda da incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, inceleme gezisi esnasında şifalı suyun önemine de dikkat çekerek, Müsteşarım burada da saniyede 20 litrenin üzerinde sondaj suyu ve aynı zamanda şifalı su bulundu. Bu su şelale olarak görsel anlamda hem de buradaki havuzlar vesilesiyle egzama türü ve diğer deri hastalıklarının tedavi edilmesinde kullanılacaktır. Aynı zamanda böbrek taşı ve parazitler anlamında faydalı bir su olması hasebiyle hem vücudumuzun dışı, hem de iç hastalıklarının tedavisinde önemli bir su kaynağı. Bu su kaynağı da bölgeye ve ülkemize faydalı olur” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ