İş dünyası Macaristan’ın Kovid-19 mücadelesine destek verdi

- DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi üyesi olan Türkiye’nin öne çıkan şirketleri, iki ülkenin dostluğunun göstergesi olarak, Macaristan’a yardım konvoyu gönderdi - İş dünyasının öne çıkan, Türkiye-Macaristan İş Konseyi üyesi

Genel 30.05.2020 13:26:32 0
İş dünyası Macaristan’ın Kovid-19 mücadelesine destek verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.05.2020 13:26

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Macaristan İş Konseyi üyesi olan Türkiye’nin öne çıkan şirketleri, iki ülkenin dostluğunun göstergesi olarak, Macaristan’a yardım konvoyu gönderdi.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Macaristan arasında kökleri yüzyıllar öncesine dayanan dostluğun son örneği Kovid-19 salgınıyla mücadelede sergilendi.

DEİK/Türkiye-Macaristan İş Konseyi, güçlü tarihi ve ticari ilişkilerin olduğu Macaristan’a iyi niyet ve dostluğun göstergesi olarak Kovid-19 pandemisiyle mücadele için tıbbi malzeme yardımı yapmaya karar verdi.

İş dünyasının öne çıkan, Türkiye-Macaristan İş Konseyi üyesi şirketlerinin yaptığı maddi katkılarla 50 bin yüz siperliği, 16 bin el dezenfektanı ve 20 bin kolonya Türkiye’de üretim yapan yerli ve milli şirketlerden temin edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi Başkanı Adnan Polat, Türk ve Macar dostluğunun son yıllarda büyük bir ivme kazandığını belirterek, “Bu sıkıntılı süreçte yapılacak yardımlaşmanın yaratacağı olumlu algı, pekiştireceği dostluk ve kardeşlik duyguları, salgın sonrasındaki dönemde iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesini sağlayarak, iş birliğimizin her alanda artarak devam etmesine vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Polat, şunları kaydetti:

“Macaristan ile Türkiye arasında dostane ilişkiler, tarihten gelen bağlar ve kültürel yakınlık, gelişen ekonomik ve ticari ilişkiler, ayrıca uluslararası girişimlerimizde Macaristan’ın ülkemize verdiği destek çerçevesinde olumlu olarak ilerlemektedir. 2013 yılından bu yana stratejik iş birliği anlaşması içinde hareket eden iki ülke çok sayıda ekonomik ve siyasi ortaklığa imza atmıştır. Karşılıklı ticaretimiz 6 yıl öncesine kıyasla her yıl artmaya devam etmektedir. İş dünyası olarak öncelikli arzumuz 2019 yılında 2,8 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmini kısa zamanda iki katına, ülke hedefimiz olan 6 milyar dolar seviyesine çıkarmaktır. Bunun için çalışmaya devam ederken, ikili ilişkilerin sadece ticari alanda değil, sosyal ve kültürel girişimlerle diğer alanlarda da gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi tarafından temin edilen tıbbi yardımların, 3 tır olarak kara yolu ile sevk edilmek üzere İstanbul’dan yola çıktığını belirten Polat, “Yardımların gelecek hafta Macaristan’a ulaşması bekleniyor. Macaristan’a, Kovid-19 salgınıyla mücadelesinde Türk Konseyi üyesi ülkelerden ve Çin'den de yardım gitmişti. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin AB üyesi olmasına rağmen birlikten ve Batı’dan yardım alamadığını belirterek, Türk Konseyi ülkelerinden özellikle Türkiye, Özbekistan ve Azerbaycan’a minnettarlığını dile getirmiş ve 'Gerçek dostlarınızın kim olduğunu zor zamanlar yaşadığınızda öğreniyorsunuz' ifadelerini kullanmıştı.” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ