İranlı sanatçılardan Türkiye'de karma sergi

İranlı 37 sanatçının eserlerinden oluşan 'Sanat Yansıması Karma Grup Sergisi' 9 Eylül'den itibaren ziyaret edilebilecek.

Genel 7.09.2019 20:09:05 0
İranlı sanatçılardan Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.09.2019 20:09

İSTANBUL (AA) - İranlı sanatçılar Faranak Mohebbi ve Felor Biniazan tarafından düzenlenen "Sanat Yansıması Karma Grup Sergisi"nin ön gösterimi yapıldı.

Kapılarını 9 Eylül’de Nişart Sanat Galerisi'nde açacak sergi, 37 İranlı sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Sergide, sulu boya ve hat eserlerin ağırlıkta olduğu 100'e yakın parça yer alıyor.

Serginin küratörlerinden Felor Biniazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyi İranlı sanatçıların çalışmalarını bir araya getirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Sergiyi duyurduklarında birçok başvuru aldıklarını söyleyen Biniazan, "Resimlere bakarak içlerinden seçtiğimiz çalışmalarla sergiyi düzenledik. Türkiye bizim komşumuz, Türkiye'yi de tanıyordum. Daha önce iki kere sergi yapmıştım burada. Sadece Tahran'dan değil birçok şehirden sanatçımız var." diye konuştu.

Sulu boya ile doğa üzerine çalışan Biniazan, 25 yıldır resimle uğraştığını ifade etti.

Biniazan, Türk sanatseverlerden sergiye destek beklediklerini dile getirerek, "Kültürler yakın olsa da bazı farklılıklar var. Ben destek bekliyorum. Çünkü burada yabancıyız. İran'da açsak bu sergiyi bu sanatçıları herkes tanır ama burada tanınmıyorlar. O yüzden gelmelerini istiyorum. Gelip görsünler. Her tarza hitap eden bir sergi bu, herkes istediğini bulabilir." değerlendirmesini yaptı.

Nişart Sanat Galerisi'nin sahibi Nihat Tokat da Türk sanatçıları yurt içi ve yurt dışında tanıtmayı amaçladıklarına işaret ederek, "Yurt dışındaki sanatçıları da ülkemize tanıtmak gibi bir misyonumuz daha var. Özellikle İran gibi Perslerden gelen, Farsi kültürünü dünyaya yayan ve sanatta dünyada öncülük eden bir ülkenin sanatçılarını ülkemizde tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

İran'ı kardeş ülke olarak tanımlayan Tokat, "Bizim de sanatta çok üst düzeyde olduğunu gördüğümüz sanatçılarla birlikte sergilerimize katılıyorlar. Dün resimleri astık. Astığımızdan beri ciddi bir ilgi, beğeni ve satış var. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Demek ki doğru bir iş yapmışız." dedi.

"Sanat Yansıması Karma Grup Sergisi" 14 Eylül'e kadar görülebilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ