İran FIFA'nın kadınlara stadyum yasağını kaldırma çağrılarını reddetti

İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, 'Kadınların stadyuma girip girmemesi FIFA'yı neden ilgilendirir. Bu ısrarları hafife almayın.' dedi.

Genel 8.08.2019 15:57:05 0
İran FIFA
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.08.2019 15:57

ANKARA (AA) - İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA) İran'da kadınların stadyuma girişine izin verilmesi çağrılarını reddetti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'nın haberine göre, Başsavcı Muntazeri, başkent Tahran'daki Harezmi Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik stadyuma giriş yasağıyla ilgili eleştirileri yanıtladı.

Daha önce birçok kez İran'da kadın izleyicilere yönelik stadyuma giriş yasağı uygulamasının kaldırılmasını isteyen FIFA'ya tepki gösteren Muntazeri, "FIFA, kadınların stadyuma girmelerine izin verilmemesi halinde resmen İran'ı uluslararası müsabakalardan mahrum edeceğini açıklıyor. Kadınların stadyuma girip girmemesi FIFA'yı neden ilgilendirir. Bu ısrarları hafife almayın." dedi.

Muntazeri, FIFA'nın ısrarlarının ardında İran'ın düşmanlarının ülkeye kültürel nüfuz çabaları olduğunu savunarak, "Elimizdeki kesin istihbarat, düşmanların çeşitli alanlarda ve çeşitli araçlarla gençlerimize, insanlarımıza, kızlarımıza ve erkek çocuklarımıza şiddetli şekilde saldırdığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet yasağın kaldırılmasını istiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Laya Cüneydi ise birkaç gün önce yaptığı açıklamada, hükümetin kadınların stadyumlara alınmasını desteklediğini belirterek, "Hükümet, kadınların stadyumlarda bulunması konusunda hemfikir. Bu konuda hiçbir yasal engel bulunmuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Cüneydi, kadınların stadyumlara girişine izin verilmesi için yasama, yürütme ve yargı organlarının koordinasyon halinde karar alması gerektiğini söylemişti.

İran müsabakalardan men edilme riski taşıyor

FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın en geç 15 Temmuz'a kadar kadınların da maçlara girebilmesi için gerekli düzenlemeyi yapmasını talep etmişti.

Infantino, "İran, kadınların müsabakaları stadyumlarda izlemesine izin vermeli çünkü FIFA tüzüklerinde belirtilen en temel ilkeler çerçevesinde bunu sağlama sorumluluğumuz var." demişti.

İran'ın eylülde başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerine kadar yaklaşık 40 yıldır süren kadınlara yönelik stadyum yasağını kaldırmaması halinde FIFA tarafından müsabakalardan men edilebileceği yorumları yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ