'İmdada yetişenler'in koronavirüs mesaisi

Kovid-19 salgınıyla mücadelede ön safta yer alan 112 Acil Servis çalışanları, toplum sağlığı için hayatlarını hiçe sayarak ihtiyacı olanların yardımına koşuyor.

Genel 14.04.2020 12:18:36 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2020 12:18

ANKARA(AA) - AA muhabiri, Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının pandemiye karşı yürüttüğü zorlu mesaiyi görüntüledi.

Türkiye'de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği 11 Mart'tan bu yana özveriyle görev yapan 112 Acil Servis çalışanları, yardım bekleyenlere hizmet vermek için üstün çaba sarf ediyor.

Kovid-19 şüphesiyle başvuranlarla ilk teması kuran ekipler, vatandaşlardan pandemiyi göz önünde bulundurarak bilinçli davranmalarını istiyor.

Toplum sağlığı için hayatlarını hiçe sayarak görevlerini sürdüren sağlıkçılar, en çok da virüs kapıp evlerindeki yaşlı ve çocuk aile bireylerine bulaştırmaktan endişe ediyor.

Sağlık görevlilerinin bir kısmı mesainin ardından kişisel temizliği en üst seviyede uygulayıp evde farklı bir odada zamanını geçirirken, bazıları da eş ve çocuklarıyla temastan kaçınarak korunmaya ve çevresindekileri korumaya çalışıyor.

"İmdada yetişiyoruz"

Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde görevli acil tıp teknisyeni (ATT) Hüseyin Alioğlu, AA muhabirine, sağlık sektörünün yoğun bir dönemden geçtiğini söyledi.

"Vatandaşlarımızın canı bize emanet. Acil yardım bekleyenlerin imdadına yetişiyoruz." diyen Alioğlu, salgın sürecinin, devlet ve milletin el ele vermesiyle atlatılacağını belirtti.

Kendinden çok eşi ve çocuklarına virüs bulaştırmaktan korktuğunu ifade eden Alioğlu, "Kendimi evin bir odasında izole ederek, çoluk çocukla irtibatı kesiyorum." diye konuştu.

"İki yaşındaki çocuğumdan uzak durmak zorundayım"

ATT Nergiz Bulut da mesleğini severek yaptığını ifade ederek, "Bizler, pandemi koşullarında sizler için çalışıyoruz. Lütfen sizler de bizim için evinizde kalın." dedi.

Vatandaşlarının bu süreçte bilinçli hareket etmesinin motivasyonlarını artırdığına işaret eden Bulut, "Bilinçli hareket etmeyenler ise emeklerimizin boşa gittiği hissi uyandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Üç çocuğu bulunduğunu anlatan Bulut, şunları kaydetti:

"Kendi canımdan değil de çocuklarım, eşim ve aileme benim yüzümden zarar gelmesinden korkuyorum. İki yaşında çocuğum, eve gittiğimde 'anne' diyerek bana koşuyor ve ben ondan uzak durmak zorunda kalıyorum."

"Aileme virüs taşımaktan korkuyorum"

Paramedik İsmail Karagöz de ailesine virüs taşımaktan korktuğuna değindi.

"Mesai sonrasında eve gittiğimde hummalı bir kişisel temizlik yapıyorum, aile fertleriyle daha sonra görüşüyorum." diyen Karagöz, devletin ve milletin desteğinin ise moral ve motivasyonlarını artırdığını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ