İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye kendi iç güvenliğini oturtan ve turizmde rekorlar kıran bir ülke

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin kaçak göçle mücadele eden, uluslararası uyuşturucu ağını kesmeye çalışan, kendi iç güvenliğini oturtan ve aynı zamanda turizmde rekorlar kıran bir ülke olduğunu belirtti.

Genel 26.02.2020 16:05:24 0
İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye kendi iç güvenliğini oturtan ve turizmde rekorlar kıran bir ülke
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2020 16:05

ANTALYA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda, turizmin gelişiminde asayiş, güvenlik ve huzurun önemli olduğunu ifade etti.

Turizmcilerin dünya barışı ile kültür mirasına sahip çıktığını belirten Soylu, turizmcilerin dünyanın her tarafında hem ay yıldızlı bayrağı, hem de milleti temsil etmeye çalıştığını dile getirdi.

21. yüzyılda beklenmeyen hadiselerin yaşandığına dikkati çeken Soylu, "Bu yüzyılda herbirimiz bırakın mesleklerimizi, insan olarak beklentilerimizin çok dışında bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Hiçbirimiz Paris sokaklarında ağır makineli tüfeklerle donanmış özel harekat polislerini görebileceğimizi tahmin etmezdik." dedi.

Soylu, bunun sebebinin dünyadaki gelir eşitsizliği ve batılı ülkelerin doğunun yükselişini engellemek için ortaya koyduğu politik anlayış olduğunu vurguladı.

Göç hareketlerinin yoğunluğuna değinen Soylu, "21. yüzyıl başındaki bu olumsuz tablo bizi bazen etkilese de altını çizerek söylüyorum ki ülkemiz için büyük bir fırsat ortaya koymuştur. 21. asırdan önceki tecrübelerimizi biriktirdik ve Türkiye'yi kişi başına milli gelirde 3 bin dolardan 10 bin dolarlık seviyelere getirdik. Türkiye yoğunluklu bir şekilde büyük bir güç haline gelmiştir." diye konuştu.

"Türkiye'nin güvenliği Londra'dan başlar"

Türkiye'nin güvenliği için sınır ötesindeki operasyonların devam ettiğine işaret eden Soylu, Irak'ın kuzeyiyle olan sınırının iyi muhafaza edilmesi gerektiğini bildirdi.

Sınırın "Pençe 1", "Pençe 2", "Pençe 3" harekatları yapılmadan muhafaza edilemeyeceğini anlatan Soylu, "O dağları iyi biliyorum. Oradan düz ovaya inmeden, öteki tarafa inmeden Türkiye'nin huzurunu ve güvenliğini tesis edebilmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük istihbarat örgütlerinin terör örgütleriyle masada oturup bölgenin geleceği için birtakım fitne fesat içinde olduklarını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Üretimde ve turizmde büyüyebilmek için eğitimde dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına üniversite sokabilmek için elimizi kolumuzu bağlayarak duramayız. Bağladığımız andan itibaren sadece bizim elimiz kolumuz bağlı olmaz, zihnimizi bağlarlar, ayaklarımızı bağlarlar, tüm hareket kabiliyetimiz ortadan kalkar. Türkiye'nin güvenliği İngiltere'nin merkezi Londra'dan başlar, Irak'ın merkezi Bağdat'tan, Kabil'den, Türkiye'nin güvenliği Almanya'nın merkezi Berlin'den başlar."

"Avrupa'nın can simidi Türkiye"

Ülkeler arasındaki güvenliğin birbirleriyle bağlantılı olduğunu vurgulayan Soylu, herkesin birbirinden sorumlu olduğu bir dünyada yaşanıldığını dile getirdi.

Bu konuda Türkiye'nin gerek ülkenin genel güvenliği gerekse de kaçak göçle mücadele konusunda tarih yazdığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Bizi sınamayın, şu anda Avrupa'nın can simidi Türkiye'dir. Sadece 2019 yılında 455 bin kaçak göçmen yakaladık. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir çalışma var. 192 ülkeden insan bugün benim ülkemde yaşıyor. Bir taraftan kaçak göçle mücadele eden, bir taraftan uluslararası uyuşturucu ağını tam anlamıyla kesmeye çalışan, bir taraftan kendi iç güvenliğini oturtan, bir taraftan da turizmde rekorlar üzerine rekorlar kıran bir Türkiye tablosundan bahsediyoruz."

"Türkiye daha kapıları açılmamış bir hazine olarak duruyor"

Turizmde Türkiye'nin henüz yolun başında olduğuna değinen Soylu, vizyon ve gelecek açısından atılması gereken adımlar olduğunu söyledi.

"Türkiye daha kapıları açılmamış bir hazine olarak duruyor. Hem bizim için hem dünya için." diyen Soylu, Türkiye'nin turizm zenginliği, mirası ve kültürü açısından çok önemli değerlere sahip olduğunu belirtti.

Turizmde 2016'da ayakta kalabilme hesapları yapılırken bugün ise nasıl sıçrama yapılabilir hesaplarının yapıldığını anlatan Soylu, Türkiye'nin 10 yılda çok önemli sınamalardan geçtiğini hatırlattı.

Son 10 yılın rövanşını almak için büyüyerek, zenginleşerek, verimliliği artırarak Türkiye'nin geleceğe daha iyi taşımak gerektiğini belirten Soylu, Türkiye'nin her kentinde turizmin önemli aşama kaydettiğini, Mardin'de yüzde 200 artış olduğunu, Diyarbakır'da otellerin tam kapasite çalıştığını ifade etti.

"Türkiye turist peşinde koşan bir ülke olmaktan çıkmıştır"

Turizmcilere destek vermenin hükumetlerinin en önemli anlayışlarından birisi olduğunu dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı'mızın kabinede sunduğu her adıma tüm arkadaşlarımızın destek verdiğini görüyorum. Çok fazla iş yapacağız. Turizm bizim için en önemli yumuşak güç, bu gücü bütün dünyaya birleştirme konusundaki en önemli stratejimiz. Türkiye turizmde ücretlendirmeyi de en iyi şekilde yapabilme kabiliyetine sahip. Gelecek adına iyi bir planlama yapmalıyız. Türkiye turist peşinde koşan bir ülke olmaktan çıkmıştır. Şimdi verimli, kaliteli hizmeti ortaya koyma zamanı."

Soylu, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin de bir önceki yıl, her zamankinden daha iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ