Hakkarililer ellerinde Türk bayrakları il kalmak için yürüdü

Genel 5.06.2017 19:03:17 0
Hakkarililer ellerinde Türk bayrakları il kalmak için yürüdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2017 19:03
Hakkari İl Kalsın Komisyonu “Hakkari, Yüksekova’ya Şırnak’ta Cizre’ye dönüştürülecek” açıklaması üzerine aldığı eylem kararı doğrultusunda yürüyüş düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hakkari, Yüksekova’ya Şırnak’ta Cizre’ye dönüştürülecek” açıklaması üzerine kentin ileri gelenleri, STK temsilcileri, iş adamları ve esnaflarla önceki gün Teravih namazının ardından HATSO konferans salonunda acil bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda demokratik eylem kararı alınmıştı. Alınan bu kararlar doğrultusunda “Hakkari İl Kalsın” yürüyüşü düzenlendi. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan AHS alışveriş merkezi önünde başlayan yürüyüşe HATSO Başkanı Servet Taş, kentin kanaat önderleri, iş adamları, Hakkari barosu, STK temsilcileri, esnaflar ve yediden yetmişe binlerce kişi katıldı.
Ellerinde Türk bayrakları ve “Alimlerin yaşadığı kadim kentime dokunma, kutsal Kudüs topraklarında el Hakkari sokağı, MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli Hakkari size minnettar, Hakkari ildir il kalacak” ve değişik pankartlar taşıyan Hakkarililer İstiklal Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesine ve oradan da Valilik Konağı’na kadar yürüyüşe geçtiler. Burada basın açıklamasını okuyan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet, “Bildiğiniz gibi bir hafta önce Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği Hakkari ve Şırnak illerimizin taşınması ile ilgili gündem bizlerde yine hayal kırıklığı oluşturdu” dedi. 2016 yılının şubat ayından bu yana il konusunun üç defa gündeme geldiğini hatırlatan HATSO Başkanı Taş, “Şimdi biz buradan toplumumuzun bütün kesimi olarak çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, güvendiğimiz ve her zaman icraatlarını hayranlıkla izlediğimiz Türkiye’mize her alanda çağ atlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi buradan duyurmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
Taş, sözlerine şöyle devam etti: ”Defalarca randevu talebinde bulunduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili makamlarından bugüne kadar herhangi bir yanıt alamadık. Halbuki biz Sayın Cumhurbaşkanımızın misafirperverliğini çok iyi biliyoruz. Bir de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin halkın evi olduğunu da çok iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu mütevazılığını her zaman bizlere his ettirmektedir. Ancak buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza yine basınımızın çok değerli mensupları vasıtasıyla tekrar arz etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, bizi kabul ediniz bizi dinlemenizi rica ediyoruz. Bizi Külliye’de kendi evimizde kabul ediniz, lütfen dinleyiniz. Bizler sizin entelektüel kişiliğinizi çok iyi biliyoruz. Hakkârimizin geçmişini, değerlerini, tarihini bu güzel coğrafyasını size arz etmek istiyoruz.”
“Hakkari olarak yıllardır kalkınmada, birlik ve beraberlikte, sosyal yaşamda ve umutlarımızın büyümesinde bir ilki yaşıyoruz. Bu kalkınma hamlesinde bizleri heyecanlandıran, bizleri hep motive eden, bizleri yalnız bırakmayan çok değerli valimize ve devleti temsil eden bütün yetkililerimiz ile bürokratlarımıza minnettarız.” ifadesini kullanan Taş, şunları kaydetti: “Hakkari kurum ve kuruluşlarıyla oturmuş bir şehirdir. Her geçen gün büyüyor. Üniversitemiz, yeni valiliğimiz, kayak merkezimiz, modern spor komplekslerimiz, yapılacak olan organize sanayi bölgesinde kurulacak tesisler, sınır kapılarımız, madencilik, hayvancılık alanlarında sürekli gelişme ve atılımlarla hep gelişiyor. Gençlerimize, işsizlerimize istihdam alanları açılıyor. Bir eksiğimiz yok hep beraber güzel icraatlar yapmanın çabası içerisindeyiz. Biz büyük bir şehiriz, anlamlı, köklü çok ciddi bir coğrafyası olan kadim bir yeriz. Biz Anadolu’nun, Mezopotamya’nın ve İslamiyet’in ilk şehirlerinden biriyiz. Cumhuriyet tarihinde 1936 yılında yüce Meclis tarafından il kimliğini almış bir bölgeyiz. Bu şehirde, değerlerimiz var. Geçmişimiz, evlerimiz ve işyerlerimiz var. Köylerimiz ve arazilerimiz var. Babalarımızın, dedelerimizin ve atalarımızın manevi değerleri ile ebediyetleri var. Bizleri yurdumuzdan, şehrimizden, köylerimizden, evlerimizden, cadde ve sokaklarımızdan ve en önemlisi geçmişimizden ayrı bırakmayın. Sayın Cumhurbaşkanımız sizi makamınızda heyet olarak ziyaret etmek en büyük arzumuzdur. Biz sizi seviyoruz, yüreğinizi, merhametinizi biliyoruz”
Kalabalık yürüyüşün başladığı HATSO binası önüne giderek sesiz bir şekilde dağıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ