Hakkari 4. kar festivali halaylarla son buldu

Hakkari Valiliği, Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği 4. kar festivali sona erdi.

Genel 6.02.2022 21:09:19 0
Hakkari 4. kar festivali halaylarla son buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.02.2022 21:09

Hakkari Valiliği, Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği 4. kar festivali sona erdi.

Hakkari’de kış ve doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen kar festivali akşam saatlerinde sona erdi. Kentten 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’ndeki festivale soğuk havaya rağmen binlerce kişi katıldı. Festivalde sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak "Hakkari seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Hakkari ile ilgili bazı haklı eleştirileri duyduğunu belirten Erdoğan, Mayıs ayında Hakkari’de bir etkinlik düzenleyecekleri müjdesini verdi. Yılmaz ve Mustafa Erdoğan ile Ersin Kokut, sahnede Kürtçe şarkı söyleyip halay çekti. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gösterisi de ilgiyle izlendi.

Ödül töreninin ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, vali yardımcıları, sanatçı Yılmaz Erdoğan, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, topluluk üyeleri ve sanatçı Ersin Korkut, sahnede Şemmame oynadı. Vali Akbıyık, Hakkari’de hayat olduğunu her zaman söylediklerini, soğuk havaya rağmen festivalin yoğun katılımla gerçekleştiğini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. Yılmaz Erdoğan da memleketinde böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Vali Akbıyık, eşi ve beraberindekiler festival alanında sağlık çalışanları ile birlikte halay çekti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ