Hakimler ve Savcılar Kurulunun 11 üyesinden 8'i değişti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca 7, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 üyenin seçilmesiyle yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu belirlendi.

Genel 27.05.2021 15:41:03 0
Hakimler ve Savcılar Kurulunun 11 üyesinden 8
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.05.2021 15:41

ANKARA (AA) - AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 13 üyeden oluşan HSK'nin başkanı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile doğal üyesi Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz haricindeki 11 üyesinin görev süresinin 7 Haziran'da sona ermesi nedeniyle seçim süreci 7 Nisan'da başladı.

TBMM'nin seçeceği 7 üyelik için Yargıtay kontenjanından 51, Danıştay kontenjanından 10, avukat kontenjanından 43, öğretim üyesi kontenjanından 14 olmak üzere toplam 118 aday adayı başvuru yaptı.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon, Kurul üyeliği seçimi için alt komisyon kurulmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine kurulan alt komisyon, 3 aday adayının, HSK üyeliği seçimine katılmak için gerekli şartları taşımadığını tespit etti.

Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman da Karma Komisyona gönderdiği dilekçeyle HSK üyeliği aday adaylığından çekildi. Böylece, 7 HSK üyeliği için Yargıtay kontenjanından 50, Danıştay kontenjanından 10, avukat kontenjanından 42, öğretim üyesi kontenjanından 12 olmak üzere toplam 114 aday adayı seçime girdi.

Karma Komisyonda 20 Mayıs'ta yapılan seçimde, HSK üyeliği için 21 aday belirlendi.

Hamit Kocabey yeniden seçildi

TBMM Genel Kurulunca 25 Mayıs'taki oylamayla, Yargıtay üyeleri arasından Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Danıştay üyeleri arasından Aysel Demirel, öğretim üyeleri arasından Cumhur Şahin, avukatlar arasından Bilal Temel, öğretim üyeleri ile avukatlar arasından ise mevcut üye Hamit Kocabey seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HSK üyelikleri sona eren Halil Koç ve Mehmet Akif Ekinci ile Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım'ı seçti. Mevcut üyeler Koç ve Ekinci, Erdoğan tarafından yeniden bu göreve getirildi.

Yeni üyeler 4 yıllığına görev yapacak

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla HSK'nin, TBMM ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçilen 11 üyesinden 3'ü mevcut üyeler arasından seçilirken, 8'i ise değişti. Yeni üyeler dört yıllığına görev yapacak.

Yeni oluşturulan HSK, 7 Haziran'da HSK Başkanı ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında ilk toplantısını yaparak göreve başlayacak. Bu toplantıda, üyelerin dairelere dağılımı yapılacak, daire başkanları ve HSK Başkanvekili seçilecek.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ