Hak-İş'ten AA'ya geçmiş olsun ziyareti

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Paris'teki emeklilik reformu protesto gösterilerini yakından takip ederken gözünden yaralanan AA foto muhabiri Yalçın için Genel Müdür Kazancı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Genel 10.12.2019 14:06:09 0
Hak-İş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.12.2019 14:06

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, foto muhabiri Mustafa Yalçın'ın Fransa'da yaralanması dolayısıyla Anadolu Ajansı'na (AA) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın makamında gerçekleşen görüşmede, Arslan, geçtiğimiz hafta Paris'teki emeklilik reformu protesto gösterilerini yakından takip eden foto muhabiri Mustafa Yalçın'ın yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yalçın'ın AA'nın dünya çapında fotoğraf çeken özel foto muhabirlerinden biri olduğunu ifade eden Arslan, "Kendisiyle Fransa'da tanışma imkanım olmuştu. Özellikle Türk Milli Takımı'nın asker selamını Fransız rejisine rağmen bize ulaştırmıştı. Cannes Festivali'ne akredite olan tek fotoğrafçımız. Çektiği fotoğraflar pek çok Fransız gazetesinde ve dergisinde kapak olmuş birisi." ifadelerini kullandı.

Dünyanın değişik bölgelerinde olayın protesto edildiğini anımsatan Mahmut Arslan, "Gerçekten aklı başında dünyanın değişik bölgelerindeki makul insanlar bunu protesto etti. Biz de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle, 100. yılına girmeye hazırlanan Ajansımıza, bir asırlık geçmişinde özellikle dünyadaki insan hakları ihlallerini milletimize ve dünyaya duyurma konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Basın çalışanlarının, insan hakları anlamında toplumun görmesi gereken pek çok konuyu kamuoyuna duyurduğunu ifade eden Arslan, dünyanın özellikle Suriye'de ve Mısır'da yaşanan olumsuzlukları AA üzerinden öğrendiğini söyledi.

Anadolu Ajansının son dönemdeki başarılarından dolayı Genel Müdür Kazancı nezdinde bütün çalışanları tebrik eden Arslan, şunları kaydetti:

"Mustafa Yalçın'a Ajansımızın her konuda destek olacağına inanıyorum. Fotoğrafçının en önemli organı gözü. O yüzden bilerek hedef alındığını düşünüyoruz. Yanındaki arkadaşlar da uluslararası anlamda önemli kişiler, sanki bilerek hedef alınmış ve susturulmak isteniyor. Fransa'nın bu iki yüzlü, çifte standartlı tutumunu biz de dünyaya da duyurmaya çalışıyoruz. Bu konudaki desteğinize teşekkür ediyorum."

Kazancı'dan teşekkür

AA Genel Müdürü Kazancı da Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Arslan'ın, sadece Paris'teki olayda değil Ajans çalışanlarına, kurumun binalarına yönelik saldırılarda her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

Hem Mustafa Yalçın hem eşiyle irtibat halinde olduklarını ifade eden Kazancı, "Oradaki arkadaşlarımız da kendilerine yardımcı olmak için çabalıyor. Ayrıca hem tedavi sürecini hem de hukuki süreci takip açısından farklı girişimlerimiz oldu. Cumhurbaşkanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza ve Paris Büyükelçimize çok teşekkür ediyoruz. Bu ve benzeri hadiselerde Hak-İş'in yanımızda olması bize güç veriyor. " dedi.

Ziyarette AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu da hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ