Güroymak'ta 'Engelliler Haftası' etkinliği

Genel 11.05.2018 09:54:35 0
Güroymak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2018 09:54
Bitlis’in Güroymak ilçesinde ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Güroymak’ta faaliyet gösteren Özel Sedna Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı program büyük ilgi gördü. Güroymak Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmalıdır. İlçemizde engelli vatandaşlarımız için ciddi çalışmalar yaptık. Güroymak Kaymakamlığı olarak, engelli vatandaşlarımıza 50 adet engelli aracı (motorlu, akülü, manüel), 60 adet hasta yatağı, 38 adet işitme cihazı, 2 vatandaşımıza protez bacak yardımı, bir çocuğumuzun yangında zarar gören yüzü için de estetik ameliyat yapıldı. Engelli vatandaşlarımızın tedavileri için gerekli yardımları yapıyoruz. Güroymak Belediyesi, ilçemizde engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkıp rahat dolaşmaları için, evlerinin önlerini ve yollarının parkelerini yaptık" diye konuştu.
Hiçbir engelliyle alay edilmemesini sözlerine ekleyen Alibeyoğlı, "Onlara gülmeyelim. Dünyada hiç kimsenin isteyerek engelli olmadığını unutmayalım. Engellilere yolda, taşıtlarda ve geçitlerde yardımcı olup yaşamlarını kolaylaştıralım. Onları üzmemeye, kırmamaya ve hayata küstürmemeye gayret gösterelim. Unutmayalım ki yaşamımızın bir yerinde, bir nedenle biz de engelli olabiliriz" dedi.
Özel Sedna Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Müdürü Ercan Kardaş ise, "Engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşam biçimi oluşturmaya çalışıyoruz. Okul olarak engelli kardeşlerimize, daha kolay yaşam imkanı sunmaya gayret gösteriyoruz. Buradaki hiç kimse yarını bilemez, belki bizlerde yarın engelli kalabiliriz. Etkinliğimize katılan kaymakamımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” diye konuştu.
Kaymakam Alibeyoğlu, programı düzenleyen Özel Sedna Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teşekkür etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ