Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, Bağcılar'daki liselilerle seminerde buluştu

İSTANBUL (AA) - Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Gündem Analizi" konulu seminere konuk oldu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kızıltaş, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde ger?

Genel 28.01.2020 11:40:09 0
Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, Bağcılar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2020 11:40

İSTANBUL (AA) - Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Gündem Analizi" konulu seminere konuk oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kızıltaş, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, liseli öğrencilerle bir araya gelerek, Türkiye'nin dünü ve bugününe dair değerlendirmelerde bulundu.

Kızıltaş, kısa bir süre öncesine kadar gerek Avrupa'nın gerekse ABD'nin istediği her şeyi yapmaya çalışan, kendi çıkarlarını pek düşünmeyen bir ülke olan Türkiye'nin 2010'dan beri bağımsızlığını kullanan, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan ve 82 milyonun menfaatine aykırı her şeyi reddeden bir ülkeye dönüştüğünü kaydetti.

Türkiye'nin kendi yolculuğunu sürdürdüğünü aktaran Kızıltaş, "Sırf bu yüzden çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bunlardan en belirgini olan da 15 Temmuz darbe girişimiydi. Ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar ama elhamdülillah başaramadılar." ifadelerini kullandı.

Gençlerin Kanal İstanbul'a yönelik sorularını da yanıtlayan Kızıltaş, projenin çevresel durumu, siyasi boyutu ile sosyal ve kültürel etkilerine değindi.

Projenin tüm denizcilik risklerini ortadan kaldıracağını, can ve mal güvenliğini sağlayacağını belirten Kızıltaş, "Kanal İstanbul, 2011'de açıklandı. Bugüne kadar 7 üniversiteden 36 ana sahada 200 bilim adamı yıllar süren çalışmalar yaptı. Projenin yaşam alanlarına etkisi olmadığını, deprem ve tsunamiyle alakası olmayacağını, stratejik olarak bu ülkeye çeşitli imkanlar kazandıracağını 13 bin sayfalık raporla ortaya koydular. Ekonomiye sağlayacağı katkılar da var. Onlardan biri de istihdam. Kanal İstanbul, binlerce insana iş imkanı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından, gençler Kızıltaş'a çiçek takdim etti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ