Fotoğraf severler 'Yaşamdan Kesitler' konferansında buluştu

Genel 5.02.2018 15:46:30 0
Fotoğraf severler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2018 15:46
Malatya Büyükşehir Kent Konseyi İletişim Paylaşım Çalışma Grubu’nun açmış olduğu “Dijital Fotoğrafçılık Kursu” kapsamında fotoğrafçılık üzerine alanında uzman hocalar tarafından kursiyerlere konferanslar verilmeye devam ediyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonunda “Yaşamdan Kesitler” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nihat Abacı, dijital fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, fotoğrafa ve fotoğrafçılığa ilgi duyan vatandaşlar ve sunumlarını yapmak üzere fotoğraf sanatçısı İbrahim Aysündü katıldı.
Konferansa kendisinin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan kısa bir film ile başlayan İbrahim Aysündü, fotoğrafçılıktaki teknik ve metotları çekmiş olduğu fotoğraflar üzerinden anlattı. Aysündü, “Fotoğrafçılıkta en önemli şeylerden biride dengeyi sağlamaktır. Denge gözün daha iyi algılamasını sağlar ve denge ile anlatmak istediğiniz konuyu daha iyi anlatırsınız. Sizin bir ana karakteriniz vardır ve bir de bir iş akışı vardır siz bu akıştaki düzeni denge ile sağlarsınız” şeklinde konuştu.
Fotoğraf çekerken iletişimin çok önemli olduğunu ifade eden Aysündü, “Birilerinin fotoğrafını çekerken hemen makinemizi elimize alıp deklanşöre basmamalıyız. Öncelikle karşımızdaki insana kendimizi tanıtmalı ve amacımızın ne olduğunu anlatırsak işte o zaman daha kaliteli daha istekli fotoğraflar çekebiliriz” ifadelerini kullandı.
Fotoğraf çekerken kılavuz çizgilere dikkat etmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Aysündü, “Kılavuz çizgiler genelde sol taraftan başlamalı. Çünkü bizim yazı biçimimiz soldan sağa doğrudur ve gözümüzde buna alışmıştır. Kadraja bakınca genelde soldan sağa doğru fotoğrafları süzeriz” diye konuştu.
Konferansın sonunda Dijital Fotoğrafçılık Kursu kapsamında işlenen ders konuları ve uygulamalı çekimler fotoğraf severlere izletildi. Katılımcıların Aysündü’ye çeşitli sorular sorarak sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ