Fırıncılar sokağa çıkma yasağına hazır

İstanbul'da yarın ve pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağına karşı hazırlıklarını tamamlayan fırıncılar, ürettikleri ekmekleri, araçlarla mahalleleri gezerek vatandaşların evlerine dağıtacak.

Genel 17.04.2020 13:26:01 0
Fırıncılar sokağa çıkma yasağına hazır
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.04.2020 13:26

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yarın ve pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağı boyunca fırıncılar, ekmekleri araçlarla mahalleleri gezerek dağıtacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 Nisan-19 Nisan tarihleri arasında uygulanacak 48 saatlik sokağa çıkma yasağı öncesi, yasağın dışında tutulan fırın ve fırın çalışanları ekmek üretimine hazır.

Arnavutköy'deki bir fırının çalışanı olan Gıda Mühendisi Hatice Akkan, ekmek üretimlerine devam edeceklerini söyledi.

Vatandaşlardan endişe etmemelerini rica eden Akkan, "Mobil araçlarımızla mahallelere giderek, vatandaşlarımızın evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yine vatandaşlarımız işletmemizden istedikleri ekmek adedi kadar ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar." dedi.

"Hijyene önem veriyoruz"

Vatandaşların hijyen konusundaki endişelerini de anladıklarını dile getiren Akkan, "Gerek üretim gerekse dağıtım aşamasında bizler tüm personelimizin temizlik ve hijyen kurallarına uymasına dikkat ediyoruz. Personelimiz bone, maske, eldiven, önlük ve kolluk gibi tüm ekipmanları kullanarak üretim ve satış aşamasında yer alıyor. Aynı titizliği bizler dağıtım elemanlarımıza da uygulamaya başladık. Biz firma olarak üretimlerimizi el değmeden gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Akkan, ayrıca pandemi sürecinde vatandaşların paketli ekmeklere talebinin ciddi oranda arttığını belirtti.

"Hijyen konusunda endişe etmeye gerek yok"

Fırın Sahibi Mustafa Vural, fırıncılar olarak krizlere karşı çözüm üretebilme kabiliyetinde olduklarını söyledi.

Sokağa çıkma yasağı gelir gelmez ellerindeki tüm imkanlarla vatandaşların ekmek ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret gösterdiklerini ifade eden Vural, "Ertesi gün de mahallelere giderek vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını karşıladık. Tabii ki aksaklıklarımız olmuştur ama başarı oranımız yüzde 90'larda diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Temizlik ve hijyen konusunda vatandaşların endişe etmesine gerek olmadığını vurgulayan Vural, sözlerine şöyle devam etti:

"Zaten koronavirüs salgınından da önce bizler üçer aylık dönemlerde portör muayenelerimizi yaptırıyorduk, şu anda da durum aynı. Fırıncılar olarak tüm personelimizin sağlığına dikkat ediyoruz. Yine ekmeklerimizi paketleyip vermek zorundaydık, salgın sonrası da ekmeklerimizi paketleyip veriyoruz. Vatandaşlarımızın fırınlarımızdan ekmeklerini alırken endişe etmelerine gerek yok."

Abdulkerim Güney

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ