Fiat Chrysler, Avrupa’da 8 tesisinde üretimi 27 Mart’a kadar durduruyor

Otomobil sektörünün önde gelen üreticilerinden Fiat Chrysler Automobiles, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Avrupa’daki 8 üretim tesisindeki faaliyetlerini 27 Mart’a kadar durduracağını açıkladı.

Genel 16.03.2020 16:01:44 0
Fiat Chrysler, Avrupa’da 8 tesisinde üretimi 27 Mart’a kadar durduruyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.03.2020 16:01

BERLİN (AA) - Fiat Chrysler Automobiles'ten (FCA), yapılan açıklamada, FCA'nın yan kuruluşları FCA İtalya ve Maserati'ye ait İtalya'daki 6 tesis ile Sırbistan ve Polonya’daki birer tesiste üretimlerin Kovid-19 salgını nedeniyle 27 Mart’a kadar durdurulacağı belirtildi.

Buna göre, şirketin, Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco ve Modena’daki İtalyan tesislerinde ve Sırbistan’da Kragujevac ve Polonya’daki Tychy fabrikalarında üretim 2 hafta askıya alınacak.

Açıklamada, FCA tesislerinde koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlar arasındaki "sosyal mesafe"nin teşvik edildiği vurgulanarak, "Grup, ikmal üssü ve iş ortakları ile birlikte, üretim faaliyetlerimizin askıya alınmasına rağmen, piyasalarda talepler geri döndüğünde önceden planlanan toplam üretim düzeylerini gerçekleştirmeyi sağlamak için hazırlanıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklama sonrası ise şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. FCA'nın Türkiye dahil Avrupa'da 24 üretim tesisi bulunuyor.

FCA, 11 Mart'ta yaptığı açıklamada, Pomigliano, Melfi, Atessa ve Cassino tesislerinde her birinde üretimin Çarşamba ve Cumartesi günleri arasında iki veya üç gün boyunca durduğunu belirtmişti.

Öte yandan, İspanya basınında yer alan haberlere göre, Alman otomobil üreticisi Volkswagen de İspanya’daki Navarra ve Martorell üretim tesislerinde sınır kapanmalarının tedarik zincirini zorlaştırmasından dolayı bugünden itibaren üretimi askıya alacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ