FETÖ'nün sözde Afrika yapılanması kurucusu 'gaybubet evinde' yakalandı

FETÖ'nün sözde Afrika yapılanması kurucusu İbrahim Tatar, İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Genel 4.05.2021 12:03:08 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.05.2021 12:03

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün deşifre edilmesine yönelik yürütülen koordineli çalışmalar kapsamında dün, Ümraniye'de "gaybubet evi" olarak adlandırılan örgüte ait hücre evine operasyon düzenledi.

Operasyonda, FETÖ'nün sözde Afrika yapılanmasını başlatan ve örgüt içerisinde üst düzey konumda bulunan İbrahim Tatar, gözaltına alındı.

Şüpheli Tatar'ın FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu, örgütün finans kaynaklarından kapatılan Bank Asya'da hesap kaydı bulunduğu ve örgüte müzahir şirketlerde uzun yıllar çalıştığı belirlendi.

OHAL kapsamında çıkarılan 675 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görevliyken meslekten ihraç edilen Tatar'ın, Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan arandığı ve 2016'dan beri firari olduğu öğrenildi.

Tatar'ın, 2005-2013 arasında FETÖ'nün "Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ülke İmamlığı" görevini yürüttüğü, Kongo'da yapılanma sürecini başlattığı ve ülkede örgüte müzahir "Şafak Okulları"nı kurup Genel Müdürlüğünü yaptığı belirtildi.

Örgütteki çalışmalarından dolayı örgüt içerisinde "kahraman" ilan edilen Tatar'ın, bu sayede örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile irtibatlı olduğu aktarıldı.

Erzurum'da "İl Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmenler Sorumlusu" olarak da görev yaptığı, sonrasında İstanbul'da "İl İmamlığı" görevini yürüttüğü belirlenen şüpheli Tatar'ın, örgüt mensuplarınca verilen ifadelerde, 17/25 Aralık süreci sonrasında düzenlediği sohbetlerde terör örgütünün takındığı siyasi tavır doğrultusunda "Bu bir savaştır, herkes bu savaşta safını belirleyecek ve katkıda bulunacak, yapılan her şey mübahtır." şeklinde söylemde bulunarak HDP'ye oy verilmesini istediği kaydedildi.

Şüphelinin adresinde yapılan aramalarda, 4 cep telefonu, 5 SD kart, flash bellek, çok sayıda yazılı ve dijital materyal ele geçirildi.

Şüpheli Tatar'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ