Farkındalık için Sat Gölleri’nde kitap okudu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Her Hafta Dışarıdan Gelen Dağcı Grupların Uğrak Mekanı Olan Sat Gölleri, Bu Sefer Mersinden Gelen Doğasever Eda Gizli, Farkındalık Oluşturmak İçin Sat Göllerinde Kitap Okudu.

Genel 4.09.2019 08:46:16 0
Farkındalık için Sat Gölleri’nde kitap okudu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.09.2019 08:46

Mersinli doğasever Eda Gizli, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dağcıların uğrak mekanı olan Sat Gölleri’nde farkındalık oluşturmak için kitap okudu.

Yüksekova ilçesi Doski bölgesinde bulunan Sat Gölleri, hemen hemen her hafta doğaseverleri ağırlıyor. Mersin’den Yüksekova ilçesine gelen Eda Gizli, Yüksekova Doğa Tutkunları Kulübü üyeleri ile birlikte Sat Gölleri’ni ve çevresindeki köyleri gezdi. Eda Gizli, farkındalık oluşturmak için Sat Gölleri’nde oturarak kitap da okudu.

Muhteşem bir doğa güzelliğine sahip olan Sat Gölleri karşısında kitap okuduğunu belirten Gizli, "İnan muhteşem bir doğası var. Yok böyle bişi, öncelikle dağlarını gezdik. İnanılması zor ama hala Sat Gölleri’nde bulunan kar tüneline girdik. Ve en sonunda Sat Gölleri’ne çıktık. Burada hem dinlendik hem de o temiz hava ve muhteşem doğa güzelliği karşısında herkesi buraya çekmek için farkındalık oluşturmak için kitabımızı okuduk. Bundan çok çok memnun olduk. Bizi buraya getirip bu güzellikleri bizimle paylaşan Kahraman Aytan hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yüksekova’nın güzelliklerini dışarıdan gelen tüm dağcı ve doğaseverlere tanıtan Yüksekova Doğa Tutkunları Kulübü Başkanı Kahraman Aytan ise, "Amacımız şehrimizi, geleceğimiz olan doğamızın heba olmaması için turizmin uğrak mekanı olan Sat ve Doski bölgesini her zamanki gibi dışarıdan gelen dostlarımıza tanıtmaya devam ediyoruz. Bu hafta Mersin’den arkadaşlar geldi. Gördükleri manzara karşısında hayran kaldılar. Sat Gölleri’ne herkesin gelmesi için arkadaşımız göller başında kitap okuyarak farkındalık yaptı. Bu bizim için çok önemli, çünkü bu bizim ve çocuklarımızın geleceği için yapılan bişi. Onun için herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ