ETSO ABBM ve AÇSH’den ortak iftar programı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ münasebetiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir iftar programı düzenledi.Palandöken Kayak Merk

Genel 8.05.2019 11:07:54 0
ETSO ABBM ve AÇSH’den ortak iftar programı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2019 11:07

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM), ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ münasebetiyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir iftar programı düzenledi.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen iftar programına, Vali Okay Memiş’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, AÇSH Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, koruyucu aileler, AÇSH İl Müdürlüğü’ne bağlı Atatürk ve Nenehatun Çocuk Evleri sitelerinde kalan çocuklar ile Çocuk Destek Merkezinde barınan mülteci çocuklar katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan AÇSH Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, ETSO’ya ve AB Bilgi Merkezi’ne yaptığı işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bakanlık olarak öncelikle çocukların biyolojik aileleri yanında desteklenmesini sağladıklarını ifade eden Bilgiç, şu anda bu hizmetten yararlanan çocuk sayısının 128 bine ulaştığını vurguladı. Koruyucu aile hizmetinde ise 5 bin 600 ailede 6 bin 730 çocuk bulunduğunu kaydeden Bilgiç, bunların yanı sıra Bakanlığa ait kurumlarda yaklaşık 15 bin çocuğun kaldığını belirterek, bu çocukların da bir aileye yerleştirilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi.

Programda daha sonra Vali Okay Memiş kısa bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığının öncülüğünde gerek sosyal hizmetler alanında, gerekse altyapı alanlarında birçok hizmet yürütüldüğünü dile getiren Vali Memiş, “Bizlere bu hizmetleri yapma imkanı verdiği için başta Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza ve bağlı kurumlarına da yaptıkları hizmetlerden dolay çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

9 Mayıs Avrupa Günü

Avrupa Birliği ailesi, 9 Mayıs gününü dünyanın dört bir yanında Schuman Deklarasyonu’nu anısına Avrupa Günü olarak kutlanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri de ortaklaşa olarak 4-21 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin 20 kentinde bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinliklerin amacı; Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Türk kamuoyu ile bir araya gelmek ve etkileşim sağlayabilmek.

Mayıs ayı aynı zamanda Ramazan ayına da tesadüf ettiği için de Avrupa Birliği, Türkiye’nin farklı köşelerinde toplumun farklı kesimlerinin katılımıyla iftar yemekleri düzenleniyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ