ESTP Başkanı Güvenli'den TRT Erzurum Radyosuna sahip çıkın çağrısı

Genel 6.08.2018 12:25:49 0
ESTP Başkanı Güvenli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.08.2018 12:25
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından, basında yer alan TRT Erzurum Radyosu’nun kapanma kararıyla ilgili bir açıklama yapıldı.
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli tarafından kamuoyu ile paylaşılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.
“1960 yılında kurulan, kurulduğu günden bu yana bir kültür yuvası niteliğinde olan TRT Erzurum Radyosu, bölge insanına adeta bir okul olmuş; yaygın eğitimin vermenin yanı sıra konservatuvar işlevi görmüş, korolar oluşturulmuştur. O korolarda yetişen sanatçıların, ismi verilerek yaşatılanAşıkReyhani’den tutun da, Hulusi Seven’lerin, Raci Alkır’ların, MükerremKemertaş’ların ve Aysun Gültekin’lerin yetiştiği yegâne kurum olmuştur.
Tarihinde yaşadığı başarılarla TRT Erzurum Radyosuülkenin önemli bir kurumu haline gelmiş, bölgenin ve Erzurum’un sesi olmuştur.
Bugün yaptığı yerel, genel ve uluslararası yayınlarla Erzurum’un ve Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin sesini milyonlarca insana duyuran TRT Erzurum Radyosu için kapatma kararı alındığını esefle öğrenmiş bulunuyoruz.
Kurum içi düzenlemeler gerekçe gösterilerek alındığı söylenen bu karar, temsil ettiğimiz 74 sivil toplum kuruluşunu derinden üzmüştür.
Yeni sistemde birçok kurum olduğu gibi TRT’de düzenleme yapılan kurumlardan biri oluyor. Düzenlemeye itirazımız yok. Personel fazlası varsa gereği yapılsın. Ancak çözüm kurumları kapatmak olmamalı, daha verimli hale getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı kurumlar çalışır hale getirilmelidir.
Erzurum Radyosu bir tarihtir. Ülkemizin Kuzey doğusundan yükselen vatan sevgisidir. Kapatılmanın gerekçesini veya aşamasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Yöneticileri ve siyasileri bu konuda duyarlı olmaya, Erzurum’un bir kurumunu daha kaybedilmesinin önüne geçmeye davet ediyoruz.” denildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ