Esra Tüfenkci sergi ve nakış kursunun açılışını yaptı

Genel 13.03.2018 16:48:32 0
Esra Tüfenkci sergi ve nakış kursunun açılışını yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.03.2018 16:48
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesine bağlı Yeşilkonaklar ile Gençlik Merkezlerinde açılan el sanatları ve beceri kurslarına katılan bayanların hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi ile biçki, dikiş ve nakış kursunun açılışını yaptı.
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan Yeşilkonaklar ile Gençlik Merkezlerinde ki sanatsal kurslara katılan bayanların hünerli ellerinden çıkan halı dokuma, biçki, dikiş, nakış, iğne oyası, dantel ürünleri, takı tasarım, mefruşat, giyim ve üç boyutlu tablo çalışmaları Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde açılan sergide görücüye çıktı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci beraberinde Vali’nin eşi Neriman Kaban, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, AK Parti İl Başkanının Eşi Sadiye Kahtalı ile Yeşilyurt Belediye Başkanının eşi Yasemin Polat ile birlikte hem serginin hem de biçki, dikiş ve nakış kursunun açılış kurdelasını kesti.
El emeği göz nuru eserleri yakından inceleyen Esra Tüfenkci, kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Ortaya çıkan eserleri çok beğendiğini ifade eden Esra Tüfenkci, “Yeşilyurt İlçemizde el sanatlarının yaşatılması toplumsal değerlerin muhafaza edilmesi adına önemlidir. El sanatlarının gelecek nesillere aktarılması anlamında açılan kurslara bayanlarımızın ilgi göstermesi ayrıca önemlidir. Sergilenen ürünlerin hepsi birbirinden değerlidir. Çünkü kursiyerlerimizin ortaya koydukları alın teri, emek ve çaba söz konusudur. El sanatlarının yaşatılması ve bayanlarımızın meslek sahibi olmaları için böylesine faydalı hizmet alanlarını ilçe sakinlerinin hizmetine sunan Yeşilyurt Belediyesi başta olmak üzere eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize yaptıkları bu güzel eserlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanının eşi Yasemin Polat, günün anısına kursiyerler tarafından yapılan ‘elif-vav’ ile üç boyutlu tablo çalışmalarını Esra Tüfenkci, Neriman Kaban ve Sadiye Kahtalı’ya hediye etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ