Erzurum’da pandemiden sonra 19 Mayıs büyük coşkuyla kutlandı

Erzurum’da pandemiden sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.

Genel 19.05.2022 13:54:58 0
Erzurum’da pandemiden sonra 19 Mayıs büyük coşkuyla kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2022 13:54

Erzurum’da pandemiden sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.

Erzurum’da sabah Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, kortej yürüyüşüyle devam etti. Yürüyüşe Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşün ardından tören Havuzbaşı Kent Meydanında gösterilerle devam etti.

Etkinlikte konuşma yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye’nin geleceğini kendi geleceğinin önüne koyan gençler var oldukça, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Etkinliklerde mehteran takımının ve halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından minik sporcular tarafından hazırlanan gösteriler izlendi.

“2023 kış olimpiyatlarını Erzurum’da yapacağız”

Pandemiden sonra gençlerle beraber 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladıklarını ifade eden Vali Okay Memiş, “Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlara minnettarız. Erzurum aynı zamanda 19 Mayıs’ın, Samsun’a çıkışın devamı olan şehirlerden birisi. Biz ayrıca bir gururluyuz. Erzurum Kongresi’yle beraber 58 gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapmış bir şehiriz ve manda ve himayenin kabul edilmeyeceğini, milletin bağımsızlığını yine kendi kaderiyle kendisini tayin edeceğini bütün dünyaya haykırmış bir şehrin yöneticileriyiz. Erzurum aynı zamanda gençlik ve spor açısından çok önemli bir şehir. Bir spor kentiyiz. Türkiye’deki en önemli kış sporlarının merkezi, sadece Türkiye’de değil, dünyada da hatırı sayılır bir yerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Daha geçen gün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber yurt dışındaydık. Fransa’da, Paris’te ve dünya uluslararası okul federasyonunun 2023 kış olimpiyatlarını Erzurum’da yapacağız. İnşallah 2 bin gencimiz buraya gelecek. Sadece o değil, irtifa kamp merkezleri ve diğer alanlarıyla gerçekten bir spor kentiyiz. On dokuz Mayıs olması hasebiyle özellikle ifade etmek istiyorum. Biz atalarımıza minnettarız” şeklinde konuştu.

Bugün millet olarak önemli bir günü kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 103. yıl dönümünde bulunuyoruz. Tabii o kurtuluş döneminde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstanbul’dan yola nasıl çıktığını, Samsun’un nasıl vardığını, arkasından Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri nasıl yaptığını hep okuyor ve her yıl anıyoruz. Tabii başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm o günkü onun silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Yaşayan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliklerde mehteran takımının ve halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından minik sporcular tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ