Erzurum’da çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Türkiye de çiftçiye en fazla yem bitkisi tohumunu Erzurum olarak biz dağıttık. Emsal illerden 10 kat daha fazla katkı sağladık” dedi.

Genel 7.04.2021 14:09:24 0
Erzurum’da çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 14:09

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Türkiye de çiftçiye en fazla yem bitkisi tohumunu Erzurum olarak biz dağıttık. Emsal illerden 10 kat daha fazla katkı sağladık” dedi.

Erzurum’da “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projeleri” kapsamında Tohum Dağıtım Programı düzenlendi.

Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde pandemiye uygun olarak düzenlenen programa, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda söz alan Başkan Vekili Polat, Erzurum’un tarım alanında son yıllarda önemli işlere imza attığını kaydederek, Vali Memiş, Başkan Sekmen ve İl Müdürü Akar’a teşekkür etti.

2021 yılında uygulanacak projelerle ilgili katılımcılara bilgi veren İl Müdürü Akar, 4,9 milyon TL tutarında 152 ton yem bitkisi tohumu, 938 ton buğday tohumu, 7 ton kuru fasulye tohumu, 11 ton nohut tohumu, 2 ton sarımsak tohumu ve 81 bin sebze fidesi dağıtılacağını, projeler ile 65,5 milyon TL katma değer sağlanacağını söyledi.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Vali Memiş, “Korona virüs hastalığını yeni atlattım. Toparlanma aşamasındayım ve çokta hafif geçirmedim. Bu nedenle buradan herkesi bir kere daha ikaz etmek isterim. Çiftçilerimizin yanında olduğumuzu göstermek için hastalığı yeni atlatmış da olsam programa katılmak istedim” ifadelerini kullandı.

“Çiftçimiz bana göre bir sanatçıdır”

“Toprakla ile uğraşan, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin hepsini gönülden kucaklıyorum.” diyerek sözlerini sürdüren Memiş, şunları söyledi:

“Gittiğim her köyde ahırlara girerim, insan hiç hayvandan tiksinir mi? Her konuşmamda ifade ediyorum, sağlıklı bir hayvan yetiştiren çiftçimiz bir sanatçıdır. Yine o muhteşem Pasinler Ovası’nda o lezzetli patates ve ürünleri üreten, meyvesini, sebzesini ve hububatını yetiştiren çiftçimiz bana göre bir sanatçıdır.”

“Sadece teknoloji ve sanayi ile olmaz, tarım çok önemli”

Tarımsal sanayisini gerçekleştirmemiş toplumların gelişmiş toplum olarak kabul edilemeyeceğini dile getiren Memiş, “Gelişmiş toplumlara baktığımızda tarımsal üretimini sağlamıştır. Sadece teknoloji ve sanayi ile olmaz, tarım çok önemli, bu anlamda Erzurum’un Daphan ve Pasinler Ovası çok önemli... Bizim bu topraklarda yetişen ürünler kadar, doğal, organik ve aroması lezzetli ürün hiçbir yerde yok.” diye konuştu.

“Söğütlü köyüne sera dağıttık“

Vali Memiş,”Söğütlü köyüne sera dağıttık. Vatandaşlarımız bu seralar sayesinde yılda üç ürün elde etmeye ve para kazanmaya başladı. Türkiye de çiftçiye en fazla yem bitkisi tohumunu Erzurum olarak biz dağıttık. Emsal illerden 10 kat daha fazla katkı sağladık. Hedeflerimiz var, bir milyon büyükbaş hayvan dedik, şu an Türkiye’de 2. sıradayız. Birinci sıraya az kaldı. Her alanda inşallah üretimlerimizi arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Memiş konuşmasının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince düzenlenen eğitim programlarına katılarak kurs bitirme belgesi almaya hak kazanan çiftçilere sertifikalarını verdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ