Erzincanlı muhtar o gece eşine 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' dedi

Genel 15.11.2017 12:38:18 0
Erzincanlı muhtar o gece eşine
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.11.2017 12:38
15 Temmuz gecesi Türk Telekom binasında hainlerin kurşunlarına hedef olan İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Şehit Mete Sertbaş’ın ismi, Erzincan Kazım Karabekir Mahallesi’nde yapılan parka verildi. Parkın açılışına katılan Şehit Mete Sertbaş’ın eşi Rahşan Sertbaş, "Değerli eşim o gece evden ayrılırken ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ diyerek abdestini alıp sokağa çıktı. Ben eşimle sonsuza kadar gurur duymaya devam edeceğim" dedi.
Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın Kur’an tilaveti ile başlayan parkın açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Parkın açılış programına katılan İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Şehit Mete Sertbaş’ın eşi Rahşan Sertbaş, parkın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, eşinin o gece ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ dediğini söyledi.
Şehit eşi Rahşan Sertbaş, "Bildiğiniz gibi eşim darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da Acıbadem Türk Telekom binasına gitmişti. Bina işgaline karşı çıkmak için orada bulunan eşim de dahil olmak üzere 6 kişi bu gözü dönmüş katiller tarafından şehit edildi. Eşim o gece orada olmak zorundaydı. Çünkü şehit kanı ile sulanan bu vatanı hainlere bırakmak olmazdı. Değerli eşim o gece evden ayrılırken ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ diyerek abdestini alıp sokağa çıktı. Çünkü Türkiye’miz için bu ikinci kurtuluş savaşıydı. Vatanını seven herkes gereğini yapmalıydı. Ve de şükürler olsun ki gereğini milletçe yaptık. Ben eşim yaşarken de gurur duyuyordum, şehit olduktan sonra da gurur duydum, sonsuza kadar da gurur duymaya devam edeceğim. Bu cennet vatanımızı, bu aziz ve yüce milletimize bir daha Allah böyle bir acı yaşatmasın. Vatanı uğruna canını veren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Bugün eşimin memleketi Erzincan’da bu parkın açılışında sizlerle olmaktan dolayı çok gururlu ve onurluyum. Bu parkta çocuklar büyüyüp gelişsinler. Şehit eşim Muhtar Mete Sertbaş’ın adına açılan parkın Erzincanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"Mete’nin o gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkışı, bizi gururlandırdığı kadar düşünmeye de sevk etmiştir"
Parkın açılış programına, Başbakan Binali Yıldırım’ın danışmanlarından Ömer Sertbaş da katıldı. Şehit Mete Sertbaş’ın amcaoğlu olan Ömer Sertbaş, Mete Sertbaş’ın "Bugün 15 Temmuz şehidimiz benim de amcaoğlum olan rahmetli Mete’nin hatırasına yapılan bu güzel eserin açılışında sizlerle olmaktan çok büyük onur ve sevinç duyuyorum. Mete’nin o gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkışı, bizi gururlandırdığı kadar düşünmeye de sevk etmiştir. Biz 15 Temmuzlarda canını vermekten çekinmeyen bir ecdadın evladı olmakla beraber bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için daha güçlü Türkiye, daha büyük müreffeh Türkiye yaratmak zorundayız. Gençler bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için, kurtuluş savaşları yaşamamak için çok güçlü olmak zorunda olduğumuzu, çok çalışmak zorunda olduğumuzu biliyorsunuz değil mi? Öğretmenler sizlere bunu söylüyor. Ben sizlerden geleceğe daha güzel hazırlıklı olmak için, daha çok çalışacağınıza dair söz vermenizi istiyorum" diyerek minik öğrencilerden çalışma sözü aldı.
Konuşmalarına ardından Parkın açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi ve çocuk parkı hizmete açıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ