Erzincan’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Erzincan Belediyesi’nin tamamen yerel imkânlarla gerçekleştirdiği Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Genel 22.12.2020 16:24:38 0
Erzincan’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.12.2020 16:24

Erzincan Belediyesi’nin tamamen yerel imkânlarla gerçekleştirdiği Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 1. etap kısmı inşa edilirken bu kapsamda 1. etapta yapılması planlanan 370 daire 48 iş yerinin inşaat çalışmaları titizlikle ilerliyor.

Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm projesinde 42 bin m2 üzerine 43 blok üzeri 370 konut 48 iş yeri olacak şekilde yapılan 1. etap konutlarının kaba inşaatı tamamlanıyor. Kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı bölgede 48 dairenin inşaatında son aşamaya yaklaşılırken 370 konutun 2021 yılının sonuna doğru teslim edilmesi hedefleniyor.

2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanan konutların 250’si 3+1 147 m2, 56’sı 4+1 177 m2, 64’ü ise 2+1 110 m2 olacak.

Ekseriyetle Erzincan’da üretilen malzemelerin tercih edildiği inşaatlarda 1. sınıf TSE belgeli ürünler kullanılıyor. Beton kalıp ve demir işleri Erzincan Belediyesinde görevli mühendisler tarafından kontrol ediliyor. Kullanılan beton ve demirler Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca akredite edilmiş kuruluşlar tarafından denetiliyor.

Camından seramiğine kadar 1. sınıf malzemelerin kullanıldığı dairelerde katlar arası yalıtım olup ısı yalıtımına uygun PVC ve camlar kullanılıyor. Binalarda 1. sınıf 10 kişilik asansörler ve her daireye ait birer depo bulunmakta. Ortak kullanım alanları içinde ise hobi alanları oluşturulacak.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’da inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Aksun konu hakkında bir açıklama yaparak; “Çok değerli Erzincanlı hemşehrilerim, Kızılay Hocabey mahallesiyle ilgili görüş ve düşüncelerini seçim öncesinde ifade etmişlerdi. Biran önce kentsel dönüşüm olması gerektiği noktasında herkesin fikir birliği vardı. Bu noktada bizde geldiğimizin birinci yılında 3 Nisan 2020 tarihinde ilk yıkımı gerçekleştirerek 1. Etap diye adlandırdığımız 42 bin m2’lik bir alanda kentsel dönüşümü başlattık. Başlattığımız günle bugün arasında yaklaşık 7-8 ay geçti ve buradaki eski yapıların tamamı yıkılarak görüldüğü gibi yeni yapıların imalatına başlandı. Seneye bugün inşallah buradaki hem mülk sahipleri hem de yeni sahipleri oturuyor olacak. Erzincan’ın birkaç mahallesinde bu kentsel dönüşüm ihtiyacı gözlenmekte ve en önemlisi de Kızılay-Hocabey mahalleleri olarak bilinmekte, inşallah buranın 2. Etabını ve Merkez Çarşısını Sayın Çevre Şehircilik Bakanımız kendileri ifade ettiler. TOKİ marifetiyle ortaklaşa devam ettireceğiz. Umarım En kısa sürede oradaki başlangıç ofisleri kurulacak. Oranın da dönüşümünü sağladığımızda Erzincan’ımızın ortasında bulunan bu problemli alan ortadan kaldırılmış olacak, modernize edilmiş konutlarla şehre yeni bir imaj kazandıracaktır.

Öncelikle konutlarımızı çeşitlilik sağlayarak yaptık ve bunları birbirlerinin iç içe komşu olarak; 2+1 110 m2, 3+1 147 m2, 4+1 177 m2 olmak üzere sınıflandırdık. Ana cadde üzerindeki kısımların altında işyerleri inşa ettik. Böylelikle hem buradaki ticari alan ihtiyacını karşılamış olacağız hem de konut ihtiyacını karşılamış olacağız. 135’e yakın hak sahibi bulunmakta. Bu hak sahiplerinin bir kısmı parasını tercih etti bir kısmı da konut tercih ettiler. 135’e yakın bir konut tercihi oldu. Çeşitliliği var tabi 2+1,3+1 ve 4+1’den de tercih eden oldu. Öncelikle hak sahiplerinin 20 blok içerisinden kura çekimi yapılacak. Hangi daire hangi hak sahibine çıktıysa onları evleriyle buluşturup tapularını teslim edeceğiz. Geriye kalanlar ise değer tespit komisyonunun belirlediği fiyatlar üzerinden tek tek her konut ihaleye çıkacaktır. İhalesi yapılan konutların sonucuna göre tapuları ücretleri ödendiğinde kendilerine teslim edilecek. Yazılma gibi ön kabul gibi herhangi bir girişimimiz olmayacak ama ihaleye herkes katılabilecek. Mümkün mertebe burada tercih edilen konutun belirlenen değer tespitinin üzerindeki verilen fiyatlar belirleyici olacak. Onun için de herkese açık olacak ihalemizde inşallah hak sahipleri en iyi en yüksek fiyatı veren şeklinde şekillenecektir. Buraların tabi önemli bir özelliği sosyal konut projeleri olmadığı için önceliğimiz hak sahiplerini mutlu edebilmek. Onlara verdiğimiz fiyatlar maliyetinin altında olan fiyatlardır. Artmasına rağmen biz hak sahiplerinin arsaları üzerinde bu imalatı yapmaktayız, onun içinde onlara bir ayrıcalık bir öncelik tanıdık. Ve fiyatları da maliyetinin altında kendilerine verdik. Böylelikle onları hem desteklemek adına hem de kendi mekânlarında daha rahat daha az maliyetle oturabilmeleri için kredilerini de erken kullandırmadık, inşallah %80 düzene geldiğinde inşaatlarımız kaba inşaatlar bittikten sonra kendilerine kura çekimlerini yapıp eksik kalan paralarını arzu ederlerse peşin ödeme arzu etmezlerse kredilendirme usulü ile hak sahibi olmuş olacaklardır” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ