Erzincan'da da sandıklar vatandaşların ayağına gitti

Genel 24.06.2018 12:35:06 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.06.2018 12:35
“Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yatalak ve yaşlı hastalar için ’seyyar sandık’ uygulaması Erzincan da da hayata geçirildi.
Bu seçimde, yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması ilk kez hayata geçirilerek, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğunu beyan eden seçmenlerin ayağına sandık götürüldü. Yatağa bağımlılık kriteri aranan uygulama kapsamında, Erzincan da toplamda 4 sandıkta 79 kişi oy kullandı.
Engelli, yatalak ve yaşlıların; iradelerini sandığa yansıtmak için bin bir zorlukla gittiği sandık bu kez ayaklarına geldi. Oyunu evinde kullanan 91 yaşındaki Hatice Dağtaş isimli yatalak hasta ‘seyyar sandık’ uygulamasından dolayı yetkililere teşekkürlerini ileterek, daha önce oy kullanmak için zorluklar yaşadığını ifade etti.
Yaşlı hastaya refakat eden kızı Tülay Gözek ise yaptığı konuşmada; "çok güzel bir yöntem. Önceden annemi ambulansla götürüyorduk. Çarşaflarla 4 kişi kucaklayarak götürüyorduk. Şimdi çok rahat yatağında oturarak, oyunu kullanıyor. Allah bin kere razı olsun bunu kim keşf ettiyse."diye konuştu.
Öte yandan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Eşi Hatice Arslantaş’ta Erzincan da ki Müşir Zeki Paşa Ortaokulu’nda ki 1094 no’lu sandıkta oyunu kullandılar.
Vali Arslantaş oyunu kullanmadan önce yaptığı açıklamada, il genelinde 949 sandıkta 161 bin 900 vatandaşın oy kullanacağını belirterek, güvenlik tedbirlerinin sabah saat 06.00’dan itibaren bütün sandıklarda alındığını kaydetti.
Vatandaşların huzur ve sükûnet içerisinde herhangi bir taşkınlığa yol açmadan bu saate kadar oylarını kullanmaya devam ettiklerini bildiren Vali Arslantaş, oy kullandığı sandıktaki katılım durumunu inceleyerek, 2 saatte yoğun bir katılım olduğunu bu sebeple de yüzde 90’ın üzerinde bir katılım sağlanacağını öngördü.
Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçim’inin Erzincan için hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali Arslantaş, “hayırlı uğurlu olsun” diyerek oy kullandığı zarfı sandığa attı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ